Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: Με διδακτορικό στο Χάρβαρντ ο διοργανωτής των αντιεμβολιαστών στην Κύπρο

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: Με διδακτορικό στο Χάρβαρντ ο διοργανωτής των αντιεμβολιαστών στην Κύπρο

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης συνελήφθη ως ένας εκ των διοργανωτών της βίαιης διαμαρτυρίας εμβολιαστών στην Κύπρο.

Απίστευτες είναι οι αποκαλύψεις για τους ιθύνοντες πίσω από τη βίαιη διαμαρτυρία αρνητών των μέτρων κατά του κοροναϊού και αντιεμβολιαστών στην Κύπρο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης της Κυριακής, είναι και ο γνωστός στη Μεγαλόνησο γιατρός Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης.

Ο δρ. Σωτηριάδης είναι γιατρός με μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και διδακτορικό στην Περιβαλλοντική και Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ο εν λόγω επιστήμονας έχει εκφράσει την αντίθεσή του κατά των αυστηρών μέτρων για τον κοροναϊό, κάτι που δεν είναι φυσικά μεμπτό. Ωστόσο, ο ίδιος έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι ο κίνδυνος του COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης. Σύμφωνα με άλλα κυπριακά δημοσιεύματα, έχει ταχθεί επίσης κατά των εμβολιασμών.

Μαζί με άλλους έξι συλληφθέντες, ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης οδηγήθηκε την Τρίτη στα δικαστήρια. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του διατάγματος του περί Λοιμοκάθαρσεως νόμου, διέγερση προς διάπραξη ποινικού αδικήματος, παράνομη συνάθροιση, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και οχλαγωγία

Με κυβερνητικές θέσεις

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το Alphanews, πριν κάτι παραπάνω από ένα μήνα, ο επιδημιολόγος διορίστηκε στη θέση του μέλους του Ιατρικού Συμβουλίου.

Η κυβερνητική απόφαση για ανάθεση καθηκόντων στον κύριο Σωτηριάδη δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας ημερομηνίας 18 Ιουνίου 2021 υπό τον αριθμό 710 και στο παράρτημα «Αντικατάσταση προέδρου και μέλους του Ιατρικού Συμβουλίου. (Συνεδρία Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 16.6.2021)

Η πιο πάνω κυβερνητική θέση φαίνεται να μην είναι η μόνη που κατέχει ο κύριος Σωτηριάδης, αφού μέχρι το 2023 ασκεί τα καθήκοντα του μέλους του Συμβουλίου Τροφίμων, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 8.7.2020.

Ο Δρ. Σωτηριάδης υπηρετεί επίσης ως Ιατρός Εργασίας στο Αποχευτευτικό Σύστημα Κοκκινοχωρίων και είναι Αναπληρωτής Καθηγητής και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου «Διοίκηση Μονάδων Υγείας».

Είχε καταδικάσει την επίθεση στον ΣΙΓΜΑ στο Facebook!

Eντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο γιατρός είχε καταδικάσει το «ντου» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ μέσα από τη σελίδα του στο Facebook – είτε για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αρχών, είτε από ειλικρινή μεταμέλεια.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

Η μεγάλη συγκέντρωση των αντιμεβολιαστών – Τα έκαναν… λαμπόγυαλο στον ΣΙΓΜΑ

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Κύπρο. Οι αρνητές μαζεύτηκαν έξω από το προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία και στη συνέχεια κάποιοι εξ αυτών επιτέθηκαν στο κανάλι «Σίγμα».

Οι αρνητές έκαναν γυαλιά-καρφιά τον τηλεοπτικό σταθμό, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πάνω από 10 αστυνομικοί και ορισμένοι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η επίθεση έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος Νέστορας Βασιλείου ήταν στον αέρα και ενημερώθηκε από το κοντρόλ ότι έχει πραγματοποιηθεί εισβολή.

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024