Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Enyaq iV: Ο πρωταγωνιστής

Skoda Enyaq iV: Ο πρωταγωνιστής

Το βραβευμένο ηλεκτρικό SUV δείχνει σήμερα το δρόμο προς το μέλλον της αυτοκίνησης στην πιο ανταγωνιστική τιμή της ελληνικής αγοράς.

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της Skoda αποτελεί μοντέλο αναφοράς στην κατηγορία του πραγματοποιώντας ένα ποιοτικό και τεχνολογικό άλμα που το καθιστά πρωταγωνιστή παντού. Από την σχεδίαση έως την αποδοτικότητα και από την οδηγική απόλαυση έως την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής που το διακρίνει, ανεξαρτήτως έκδοσης.

Αντικείμενο θαυμασμού για την σχεδίασή του, το Enyaq iV απέσπασε την επίζηλη διάκριση Red Dot  Award συνδυάζοντας με ισορροπημένο τρόπο τον δυναμικό χαρακτήρα του και τις ιδανικές αναλογίες για SUV αυτού του μεγέθους. Μια ακόμη ένδειξη της ευφυίας που διακρίνει την σχεδίαση του είναι ο αεροδυναμικός συντελεστής 0.26 μέγεθος που αποδεικνύει ότι οι σχεδιαστές της Skoda έθεσαν ως κορυφαία προτεραιότητα τη μέγιστη αυτονομία κίνησης η οποία φτάνει έως τα 536 χλμ. με μια φόρτιση.

Παράλληλα, καινοτόμες λεπτομέρειες όπως η μάσκα Crystal Face με τις κάθετες ραβδώσεις που φωτίζονται από 131 LED και μια οριζόντια λωρίδα φωτός που τη διατρέχει απ’ άκρη σε άκρη, τα τεχνολογίας LED φωτιστικά σώματα και προαιρετικά οι προβολείς Full LED Matrix δημιουργούν μια χαρακτηριστική οπτική υπογραφή που απηχεί την εκλεπτυσμένη υπόσταση του αυτοκινήτου.

Οι εξωτερικές διαστάσεις του (μήκος 4,649 μέτρα, πλάτος 1,879 μέτρα, ύψος 1,616 μέτρα) σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2,765 μέτρων συνθέτουν έναν εξαιρετικά ευρύχωρο θάλαμο επιβατών για πέντε ενήλικες ενώ ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 585 λίτρα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζει η αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής MEB η οποία πέρα από τα χωροταξικά οφέλη συνέβαλε στην επίτευξη της κορυφαίας βαθμολογίας των πέντε αστέρων που απέσπασε το Enyaq iV στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού Euro NCAP.

Χάρη σε αυτή την αρχιτεκτονική το αμιγώς ηλεκτρικό SUV διατίθεται σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις με τρία μεγέθη μπαταρίας (52 kWh για 362 χλμ. αυτονομίας στο Enyaq iV 50), (58 kWh για 412 χλμ. αυτονομίας στο Enyaq iV 60), (77 kWh για 536 χλμ. αυτονομίας στα Enyaq iV 80 και Enyaq RS iV) και σε πέντε επίπεδα ισχύος 148, 180, 204, 265 και 299 ίππων. Το έξυπνο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας επιτρέπει την αποδοτικότερη λειτουργία του Enyaq iV σε κάθε συνθήκη ενώ ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών ελαχιστοποιείται ακόμη και στα 38 λεπτά με την χρήση ταχυφορτιστή για την επαναφόρτιση έως το 80% της χωρητικότητάς τους.

Προηγμένο infotainment και head-up display

Με οθόνες διαστάσεων έως 13 ίντσες για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και πολλαπλές δυνατότητες εξατομίκευσης ο οδηγός του Enyaq iV χρησιμοποιεί εναλλακτικά ένα ρυθμιστικό αφής, χειρονομίες πολλαπλής αφής, έλεγχο χειρονομίας ή τον ψηφιακό βοηθό φωνής Laura με φωνητικές οδηγίες σε 15 γλώσσες.

Το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB, το διαδικτυακό και το υβριδικό ραδιόφωνο περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, ενώ το smartphone συνδέεται ασύρματα αξιοποιώντας τα Wireless Smart Link, Android Auto, Apple CarPlay ή Mirror Linkκαι μπορεί να φορτιστεί επαγωγικά όταν τοποθετηθεί στο PhoneBox.

Χάρη στο ενσωματωμένο eSIM, το Enyaq iV διαθέτει μόνιμη σύνδεση στο Διαδίκτυο εξασφαλίζοντας πρόσβαση και υποστήριξη από διαδικτυακά δεδομένα επιτρέποντας στους χάρτες πλοήγησης και στο λογισμικό του αυτοκινήτου να ενημερώνονται από απόσταση.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MySKODA ο οδηγός μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως τη φόρτιση της μπαταρίας, να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό πριν ξεκινήσει το ταξίδι του ή να ορίσει την επόμενη διαδρομή.

Με δεδομένο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, το Enyaq iV είναι το πρώτο μοντέλο Skoda που προαιρετικά εξοπλίζεται με μια head-up οθόνη τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας η οποία προβάλλει πληροφορίες σε δύο διαφορετικές περιοχές στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Πέρα από την ταχύτητα κίνησης και τα σήματα κυκλοφορίας, πληροφορίες από τα συστήματα υποβοήθησης και οδηγίες πλοήγησης εμφανίζονται στο παρμπρίζ ακριβώς πάνω από το ταμπλό, στην πιο κοντινή στον οδηγό ζώνη ενώ μια μεγαλύτερη ζώνη προβολής για την επαυξημένη πραγματικότητα βρίσκεται ψηλότερα στο παρμπρίζ και νοητά πιο μακριά από τον οδηγό.

Εκεί εμφανίζονται τα βέλη κατεύθυνσης από το σύστημα πλοήγησης, πληροφορίες σχετικές με το Adaptive Lane Assist ή το Adaptive Cruise Control, οι πινακίδες κυκλοφορίας και διάφορες προειδοποιήσεις, ενώ ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τη θέση της περιοχής προβολής, να ρυθμίσει το χρώμα και τη φωτεινότητα αλλά και να επιλέξει ποιες πληροφορίες θα βλέπει.

Προνομιακοί όροι απόκτησης

Διαθέσιμο σε έξι διαφορετικές εξοπλιστικές επιλογές, με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και Simply Clever πρακτικές λύσεις προσαρμοσμένες στην καθημερινή χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το Enyaq iV διατίθεται σε τιμές από 29.942 ευρώ με το όφελος του προγράμματος ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ και χρηματοδοτικά προγράμματα με προνομιακό επιτόκιο 3,9%.

Sports in

Η διάθεσή μας επηρεάζει τον σκύλο μας;

Ο σκύλος κατανοεί απόλυτα τα συναισθήματα μας. Πώς μπορεί να είναι τόσο καλός στην «ανάγνωση» της συναισθηματικής μας κατάστασης; Και κατά πόσο επηρεάζεται;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024