Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για τα δαχτυλίδια που θα έρθουν...

Για τα δαχτυλίδια που θα έρθουν…

Το επίτευγμα του Γιάννη είναι ανεπανάληπτο. Επιβεβαίωσε ότι μπορεί να σηκώσει μεγάλα βάρη στους ώμους. Λίγοι αθλητές κατόρθωσαν να γίνουν σύμβολο όχι μόνο σε μια ομάδα αλλά και σε μια πόλη

Θα μπορούσαμε ν’ αναφερθούμε σε «άρχοντα των δαχτυλιδιών», μα θα τον αδικούσε ο τίτλος. Τούτη την προσφώνηση την αφήνουμε γι’ αργότερα όταν τα χρόνια θα χουν περάσει και τα δαχτυλίδια θα είναι περισσότερα.

Είναι όμως σίγουρα ο άρχοντας της επιμονής και της προσπάθειας, με τις αναλύσεις που έχουν προηγηθεί να περιγράφουν με πολλούς τρόπους το δύσκολο ταξίδι του Αντετοκούνμπο προς την κορυφή. Ένα ταξίδι που αξίζει τον θαυμασμό μας.

Η ζωή του όντως θυμίζει παραμύθι αλλά για να μαστε ειλικρινείς, μόνο σε παραμύθια θα μπορούσαν να γίνουν αυτά που πέτυχε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι.

Κι εδώ θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία σ’ ένα εντυπωσιακό επίτευγμα του Γιάννη, καθ’ όλη την διάρκεια της φετινής σεζόν, αλλά και της γενικότερης παρουσίας του στην ομάδα των Μπακς.

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία πως αυτό που πέτυχε φέτος το Μιλγουόκι δεν μπορούσε να το προβλέψει κάποιος, καθώς τα φαβορί ήταν… αλλού. Και ο λόγος που το θαύμα έγινε, έχει και όνομα και επώνυμο.

Η υπογραφή του Γιάννη μπήκε φαρδιά – πλατιά στο δαχτυλίδι και η πόλη του Μιλγουόκι έχει από χθες εναν δεύτερο «βασιλιά». Μετά τον Τζαμπάρ ο Γιάννης.

Ακούγεται απίστευτο να φτάσει ένας παίκτης να έχει τόσο σημαντικό ρόλο στα δρώμενα μιας πόλης κι αυτό το κατάφερε ο Αντετοκούνμπο και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Γιάννης είναι εδώ και καιρό ένα σύμβολο για την πόλη του Μιλγουόκι. Είναι ο ήρωας της περιοχής, είναι αυτός που βάζει ξανά την πόλη σε ρυθμούς κορυφής στο ΝΒΑ.

Είναι αυτός που έκανε 65.000 ανθρώπους να μαζευτούν έξω από την έδρα των Μπακς για να πανηγυρίσουν.

Η επίδραση όμως που έχει ο Γιάννης στο παιχνίδι των Μπακς είναι μοναδική, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το όνομα του Αντετοκούνμπο έχει συνδεθεί με την πόλη του Μιλγουόκι, όσο εκείνο του Τζαμπάρ.

Λίγοι παίκτες έχουν καταφέρει να «σφραγίσουν» με τόσο εμφατικό τρόπο την λειτουργία της ομάδας τους. Ο Τζόρνταν, ο Μάτζικ, ο Τζαμπάρ, ο Λάρι Μπερντ, ο Έρβινγκ και ο Κόμπε για να αναφέρουμε τα ονόματα ορισμένων θρύλων.

Μεγάλοι παίκτες σίγουρα υπήρξαν πολλοί, αλλά το αποτύπωμα κάποιων είναι τόσο ισχυρό, που ακόμα και σήμερα επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο το πώς παίζεται το μπάσκετ.

Ο Αντετοκούνμπο είναι αυτός που κάνει τα πάντα για την ομάδα του Μιλγουόκι, είναι ο ηγέτης κι αυτή η λέξη μετράει πολύ.

Υπάρχει άραγε «δουλειά» στο παρκέ που να μην την κάνει ο Γιάννης; Μπορεί να παίξει στον άσο μπορεί να παίξει και στο πέντε; Αν χρειαστεί μπορεί να παίξει και… τερματοφύλακας.

Ο σούπερ σταρ των Μπακς πέρασε ένα εξαιρετικό μήνυμα στις γενιές των παικτών που θ’ ακολουθήσουν, διαμορφώνοντας ένα νέο πεδίο δράσης στο παρκέ. Έναν παίκτη που θα μπορεί να κάνει τα πάντα, μακριά από «κλισέ» και θέσεις.

Ήταν προφανές πως για να λειτουργήσει σωστά η «μηχανή» της ομάδας του Μιλγουόκι, όλα έπρεπε να έχουν το άγγιγμα του Γιάννη. Κι όταν οι Σανς κοίταζαν αν τους κάνουν τα… δαχτυλίδια μετά το 2-0, έγινε η μεγάλη ανατροπή.

Ήταν κομβική η ισοφάριση της σειράς σε 2-2. Το δεύτερο παιχνίδι στο Μιλγουόκι ήταν το πιο καθοριστικό στην σειρά και από την στιγμή που οι Μπακς κατάφεραν να ισοφαρίσουν τότε όλοι κατάλαβαν πως τα «ελάφια» δεν θα παραδίδονταν αμαχητί.

Επιστρέφοντας στις αγωνιστικές επιδόσεις του Γιάννη, οι αριθμοί στον τελευταίο τελικό αποτυπώνουν μια εμφάνιση από άλλο πλανήτη και όλοι περιμέναμε ένα show από αυτά που μένουν στην ιστορία.

«Πες το κι έγινε» είπε λοιπόν και ο Γιάννης, σκοράροντας 50 πόντους σε ματς που κρίνεται το δαχτυλίδι. Ο Αντετοκούνμπο σήκωσε στους ώμους όλη την ομάδα των Μπακς. Σήκωσε όλη την πόλη του Μιλγουόκι. Και τώρα κάνει πρόβα για το επόμενο. Για τα δαχτυλίδια που θα έρθουν Γιάννη…

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024