Οι αντιδραστικές αντιλήψεις για την κοινωνική θέση της γυναίκας βρίσκονται στο DNA και τις σάπιες αξίες της εκμεταλλευτικής κοινωνίας επισημαίνει ο γραμματέας του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο

Αποτρόπαια χαρακτηρίζει τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζοντας ότι για τη βία κατά των γυναικών δεν αποτελεί μεμονωμένη συμπεριφορά.

Σάπιες αξίες και αντιδραστικές αντιλήψεις

Οι αντιδραστικές αντιλήψεις για την κοινωνική θέση της γυναίκας βρίσκονται στο DNA και τις σάπιες αξίες της εκμεταλλευτικής κοινωνίας επισημαίνει ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

«Για την αποτρόπαια δολοφονία της νέας κοπέλας στη Φολέγανδρο δεν φταίει η “κακιά στιγμή”, ούτε πρόκειται για μια μεμονωμένη βίαιη συμπεριφορά. Ούτε όμως και δικαιολογείται αποκλειστικά με την ανατροφή των παιδιών στο πλαίσιο της οικογένειας.

»Η νέα και ο νέος είναι ευάλωτοι, σε κάθε στιγμή της ζωής τους και της διαπαιδαγώγησής τους, στις σάπιες αξίες αυτής της κοινωνίας, στις αντιδραστικές αντιλήψεις για την κοινωνική θέση της γυναίκας, στα πρότυπα για τις σχέσεις των δύο φύλων.

»Στην “αρένα” και τη σήψη της σύγχρονης εκμεταλλευτικής κοινωνίας φυτρώνουν ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός, η υποτίμηση της προσωπικότητας ενός ανθρώπου, ακόμη και της ζωής του.

»»Αντισώματα» μπορεί να διαμορφώσει ο συλλογικός αγώνας για το γκρέμισμα αυτής της κοινωνίας που έχει στο DNA της τη βία, ειδικά κατά των γυναικών, και τη χειραγώγηση».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr