Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα κάνουμε με τα μικρά παιδιά;

Τι θα κάνουμε με τα μικρά παιδιά;

Το αν οι γονείς των εφήβων, σπεύσουν χωρίς φόβο και αμφιβολίες στα εμβολιαστικά κέντρα, θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια

Δεν ξέρω αν διαβάσετε πώς θα λειτουργούν από εδώ και πέρα χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας. Αν είστε γονείς μαλλον θα παραξενευτήκατε: «Τα παιδιά θα μπαίνουν στους αμιγείς χώρους εστίασης, με τους γονείς τους και με την επίδειξη self test».

Δεν είναι περίεργο; Στους «αμιγείς» χώρους, όπου  όλοι οι υπόλοιποι θα είναι εμβολιασμένοι, θα ζητούν από τα παιδιά να προσέρχονται με self test;

Μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά για να πάει στη ταβέρνα, θα γίνεται μικροβιολογικό εργαστήριο;

Θα μου πείτε: «Πως κάνεις έτσι; Πρόκειται για ένα μετρό ώστε να μειωθεί η μετάδοση στους εμβολιασμένους».

Θα συμφωνήσω.  Δεν είναι άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις επωνύμων,  που επικοινωνούν τελευταία πως αν και πλήρως εμβολιασμένοι, νοσήσαν με λίγα συμπτώματα  (και χαίρονται οι αρνητές).

Όμως κάπου με τους αμιγείς χώρους και τα self test, αισθάνομαι πως η λογική αρχίζει να χάνεται ή χανόμαστε εμείς οι γονείς που συνεχίζουμε να έχουμε εύλογες απορίες.

Σε έναν χώρο όπου όλοι θα είναι εμβολιασμένοι και μερικοί, ενδεχομένως να νοσούν με ελάχιστα ή και καθόλου συμπτώματα- καθώς  θα είναι εμβολιασμένοι- θα ζητάμε από τα παιδιά self test; Τι θα αλλάξει; Ποιος από τους εμβολιασμένους θα σωθεί;

Φαντάζομαι πως τα self test θα πηγαίνουν, έτσι κι αλλιώς σύννεφο από Σεπτέμβρη, αν βεβαίως μέχρι τότε δεν αποφασιστεί να εμβολιάσουμε και τα μικρότερα παιδιά. Προσωπικώς  θα πάω τα παιδιά μου (που είναι κατω των δώδεκα ετών και τα δύο) να εμβολιαστούν αν αυτό κριθεί αναγκαίο, αν το πουν οι γιατροί , όμως ανήκω στους φανατικούς υπερ της επιστήμης και μόνο για αυτά που σας γράφω τώρα, θα βρεθούν πάλι κάμποσοι ψεκασμένοι να με «στολίσουν» πάλι.

Αν όμως οι επιστήμονες κρίνουν πως δεν πρέπει να εμβολιαστούν τα μικρά παιδιά, κοινωνικά μέχρι να εξαφανιστεί η πανδημία, θα τα  αντιμετωπίζουμε σαν συνήθεις ύποπτους με self tests ακόμη και όταν όλοι γύρω τους είναι εμβολιασμένοι, δεν ξέρω για εσάς , αλλά αυτό μου φαίνεται σκληρό και  άδικο .

Θα «μετατρέψουμε» τα παιδιά στους μοναδικούς, επικίνδυνους φορείς κοροναϊού στο μέλλον… Φανταστείτε τον αχταρμά που θα προκαλέσει τέτοια πληροφορία σε όλους τους βραδύνοες που δεν επεξεργάζονται καλά τα  νέα δεδομένα -είναι τόσοι πολλοί.

Αξίζει όμως στα παιδιά τέτοια αντιμετώπιση;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα θυμούνται από την πανδημία; Αν πάνε καλά όλα  στο μέλλον και δεν μας χτυπήσει, ας πούμε μετεωρίτης  (χτυπήστε ξύλο εδώ),  ευχόμαστε οι τελευταίες αναμνήσεις τους από κάτι παγκόσμιο  και δυσάρεστο να είναι τα lockdowns, πως χρειάστηκε να κάτσουν σπίτι, πως βαρέθηκαν , πως οι γονείς αλλά και τα ίδια, φόρεσαν μάσκες και για ένα ασαφές χρονικό διάστημα δεν είδαν τους φίλους τους , οι παιδικές χαρές ήταν κλειστές αν κι αυτή η πανδημία «σχεδόν» δεν τα αφορούσε, εφόσον «μας είπαν» πως αν και φορείς, τα παιδιά σπανιότατα αρρωσταίνουν σοβαρά.

Ευτυχώς είδαμε με τα ματιά μας πως αυτό ίσχυε, από εκεί και πέρα, κάπου στο βάθος, τους γονείς απασχολούσαν και όλα τα υπόλοιπα: οικονομία, δουλειά, μέλλον.

Κανείς γονιός δεν θέλει να έχει το παιδί του τραυματικές αναμνήσεις. Η δουλειά σου όταν είσαι μαμά ή μπαμπάς εξάλλου είναι να τις προλαβαίνεις  πριν καταγραφούν, να τις απαλύνεις πριν μεγαλώσουν και το χειμώνα όλοι χρειάστηκε να ηρεμήσουμε  ένα μικρό  παιδί που είχε βουρκώσει γατί κάτι είδε στις ειδήσεις που το ανησύχησε, γιατί  ένας συμμαθητής του αρρώστησε ή επειδή  η δασκάλα του, τους  είπε πως τα σχολεία για «λίγο» θα κλείσουν.

Πέρασαν πολύ άσχημα τα παιδιά και πρέπει να τα σκεφτούμε.

Τα πρακτικά προβλήματα για την καθημερινότητα, αν πάλι κλείσουν τα σχολεία είναι σαφώς δευτερεύοντα. Δεν μπορώ να πω πως  έχω αγωνία για την εκπαίδευση του δημοτικού, ας  μάθουν αργότερα καλύτερη διαίρεση, έχω όμως πολλά ερωτηματικά για το τι θα συμβεί στη συνέχεια, οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν πλέον, τι θα γίνει όμως με τα  μικρά;

Το αν  οι γονείς των εφήβων, σπεύσουν χωρίς φόβο και αμφιβολίες στα εμβολιαστικά κέντρα, θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τη συνέχεια. Αν οι αριθμοί προσέλευσης δεν είναι εντυπωσιακοί, θα φταίει πάλι πως καθυστέρησαν να επικοινωνήσουν  πως τα εμβόλια μπορούν να τα κάνουν με ασφάλεια και οι μικρότερες ηλικίες,  ωστόσο  αισθάνομαι πως για να μην χάνουμε πάλι χρόνο πρέπει σύντομα να αρχίσει η συζήτηση  σχετικά με τα  παιδιά προσχολικής ηλικίας και τους μαθητές του δημοτικού.

Μέχρι τότε; Θα συνεχίσουν να λούζονται τους παραλογισμούς της πανδημίας; Μαλλον ναι, τα παιδάκια βλέπετε δεν έχουν δικαίωμα ψήφου!

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024