Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Το παρασκήνιο πίσω από τη δύσκολη απόφαση για lockdown - Τα στοιχεία που τρομοκράτησαν την κυβέρνηση

Μύκονος: Το παρασκήνιο πίσω από τη δύσκολη απόφαση για lockdown – Τα στοιχεία που τρομοκράτησαν την κυβέρνηση

Τις τελευταίες ημέρες ο κοροναϊός έχει περικυκλώσει το νησί των Ανέμων, με τα συνολικά κρούσματα να «αγγίζουν» τα 400

Σαν βόμβα έσκασε το πρωί του Σαββάτου η απόφαση για επιβολή νέου lockdown στο νησί της Μυκόνου, μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων. Η ραγδαία αύξηση ανάγκασε την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η ραγδαία εξάπλωση τόσο στο νησί, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες ο κοροναϊός έχει περικυκλώσει το νησί των Ανέμων, με τα συνολικά κρούσματα να «αγγίζουν» τα 400.

Αυτός είναι και ο λόγος που από σήμερα, Σάββατο 17 Ιουλίου και -τουλάχιστον- μέχρι τη Δεύτερα 26 Ιουλίου στο νησί των Ανέμων θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Γιατί «έκλεισε» η Μύκονος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA η Μύκονος «φλέρταρε» καιρό τώρα με το τοπικό lockdown, αφού τα κορονοπάρτι στις βίλες και επακόλουθη έκρηξη των κρουσμάτων στο νησί είχαν κρούσει εδώ και αρκετές ημέρες τον κώδωνα του κινδύνου για το κοσμοπολίτικο νησί.

Ωστόσο, η κυβέρνηση πήρε σήμερα την απόφαση, αφού σύμφωνα με το MEGA, τα νούμερα που ήρθαν το πρωί του Σαββάτου στην Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ ήταν άκρως ανησυχητικά, με αποτέλεσμα να σημάνει κόκκινος συναγερμός.

Πρόκειται για:

  • Αύξηση 300% σε ενεργά κρούσματα
  • Υπερδιπλασιασμό μολύνσεων σε 24 ώρες
  • Συρροές από πάρτι σε βίλες και club
  • Διασπορά στην ηπειρωτική χώρα από παραθεριστές

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA στα όρια του «κόκκινου» συναγερμού και συνεπώς του lockdown βρίσκονται πλέον: η Πάρος, η Ίος, η Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Αντιδρούν οι επιχειρηματίες

Η απόφαση αυτή έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις στη Μύκονο, με τους επιχειρηματίες του νησιού να βλέπουν τους χειρότερους φόβους τους να επιβεβαιώνονται, αφού μπορεί να μην είναι ένα τυπικό… lockdown αλλά στο νησί των Ανέμων που βουλιάζει αυτή την περίοδο από κόσμο, μοιάζει με ταφόπλακα στο τουρισμό.

Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρείται απίθανο το νησί να μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο του, χωρίς να υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μετά τα μεσάνυχτα. Αλλά και χωρίς να ακούγεται πουθενά μουσική στη Μύκονο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα αυτό ήδη αρχίζουν να ακυρώνονται. Σε μεγάλα κλαμπ του νησιού τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή από πελάτες που σπεύδουν να ακυρώσουν ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει μαζική φυγή τουριστών τις επόμενες ημέρες ακριβώς λόγω αυτών των απαγορεύσεων.

Όλα τα παραπάνω, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου και το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου, οι οποίοι αναφέρουν -μεταξύ άλλων- πως «ακόμη 11 ημέρες χαμένες είναι ένας επαγγελματικός αιώνας για εμάς» και ζητούν να τηρηθεί άμεσα «η πρωθυπουργική δέσμευση και να αναθεωρηθεί η απόφαση του κ. Χαρδαλιά, αλλά να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας που θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν και βάση εφαρμογής συνολικότερα».

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η στάση ορισμένων ανεύθυνων/ ανεμβολίαστων δεν θα περιορίσει τα δικαιώματα των εμβολιασμένων. Είχε πει χαρακτηριστικά ‘Η χώρα δεν θα ξανακλείσει από τη στάση ορισμένων. Θα δώσει ελευθερία στους πολλούς. Και προστασία σε όλους. Γιατί δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, αλλά οι ανεμβολίαστοι Έλληνες’».

Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως «λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των σωστών μέτρων για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης- μετά από πολυήμερες καθυστερήσεις και αφού η σεζόν κυλάει αμείλικτα για εμάς, τις επιχειρήσεις μας και τους εργαζόμενους μας- έρχεται ο κ. Χαρδαλιάς και δυστυχώς διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

«Και αντ’ αυτού ανακοινώνεται πως επανέρχονται οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και ο τρόπος λειτουργίας των καταστημάτων, εν μία νυκτί. Δεν θα σταθούμε στις ανυπολόγιστες ζημιές που μας προκαλεί η νέα αιφνιδιαστική απόφαση ( προμήθειες, προσωπικό, ακυρώσεις που θα επιφέρει), χτυπώντας την ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας» τονίζουν σε άλλο σημείο.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024