Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτα μέτρα στη Μύκονο: Aπαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και μουσικής

Έκτακτα μέτρα στη Μύκονο: Aπαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας και μουσικής

Mίνι lockdown στη Μύκονο με εντολή Νίκου Χαρδαλιά.

Τέλος στα ξέφρενα πάρτι και στην καταπάτηση των μέτρων στη Μύκονο επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, καθώς τα κρούσματα στο νησί των ανέμων είχαν αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων βρισκόταν ήδη στο «πορτοκαλί», με τις αρμόδιες αρχές να έχουν βάλει στο στόχαστρο τα κορονοπάρτι που γίνονται στα beach bars, τις βίλες και τα σοκάκια στα Ματογιάννια.

Ενδεικτικό της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου στη Μύκονο είναι το γεγονός ότι χθες, Παρασκευή, καταγράφηκαν 40 νέα κρούσματα. Μέσα σε μια εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων τετραπλασιάστηκε κι από 77 έφτασε στα 318 στις 7 Ιουλίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πλέον θα απαγορεύεται η νυχτερινή κυκλοφορία στο νησί από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί, ενώ τα ηχεία θα σιγήσουν εντελώς σε όλα τα καταστήματα, καθώς απαγορεύεται η μουσική όλο το 24ωρο.

Τα μέτρα θα ισχύσουν για 10 περίπου μέρες, από σήμερα το απόγευμα έως τη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται άλλοι πέντε δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί που παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων: η Ίος, η Σαντορίνη, η Πάρος, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

«Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Εξάλλου, από σήμερα στη Μύκονο, την Ίο, την Πάρο, τη Σαντορίνη, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο είναι υποχρεωτικό το self test ή/και rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουριστικές επιχειρήσεις.

Έτσι, οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και σε τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, μια φορά με τη μέθοδο του self test και μία με αυτή του rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Επιπλέον η υποχρέωση για testing δυο φορές την εβδομάδα, μια με τη μέθοδο του self test και μια με rapid αφορά, και στα μη εμβολιασμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Οι εμβολιασμένοι πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν μόνο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους, μόνον εάν έχουν περάσει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση της δεύτερης δόσης.

Sports in

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ενόψει Καζακστάν (pics+vid)

Η Εθνική ομάδα προπονήθηκε στη Νέα Σμύρνη και ανεβάζει ρυθμούς ενόψει Καζακστάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024