Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμη για Ευρώπη η ΑΕΚ, 3-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού

Έτοιμη για Ευρώπη η ΑΕΚ, 3-0 τον Απόλλωνα Λεμεσού

Η Ένωση έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στην πρόβα τζενεράλε της πριν το πρώτο ευρωπαϊκό της ματς, επικρατώντας του Απόλλωνα Λεμεσού με 3-0.

Στην πρόβα τζενεράλε της πριν την πρώτη της επίσημη υποχρέωση και το πρώτο ευρωπαϊκό της ματς, η ΑΕΚ έδειξε ένα εξαιρετικό πρόσωπο, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.

Η Ένωση επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Λεμεσού στο ΟΑΚΑ, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Λιβάι Γκαρσία, που σκόραρε δύο φορές.

Το ματς

H AEK ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1, όπως και στο προηγούμενο φιλικό. Οι Κιτρινόμαυροι μπήκαν στο ματς δυνατά και μόλις στο 6’ άνοιξαν το σκορ! Μετά από ωραία συνεργασία και σέντρα του Λόπες, ο Γκαρσία με σουτ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0! Ενώ τρία λεπτά μετά πέτυχε και δεύτερο γκολ! Ο Γκαρσία αυτή τη φορά έγινε δημιουργός και ο Μάνταλος εκτελεστής, για το 2-0 του Δικεφάλου, πριν καν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο.

Η ΑΕΚ κρατούσε και κυκλοφορούσε ωραία την μπάλα. Προσπαθούσε να αναπτυχθεί τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα και επίσης δεν απειλούνταν από τον Απόλλωνα. Η πρώτη καλή στιγμή των Κύπριων ήρθε στο 28’ με ένα σουτ του Μάρκοβιτς που δεν ανησύχησε τον Τσιντώτα.
Στο 34’ ο Πίττας βρέθηκε σε θέση για γκολ, όμως δεν πλάσαρε εύστοχα, με την μπάλα να περνά άουτ. Σιγά-σιγά ο Απόλλωνας κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και γινόταν απειλητικός. Χωρίς, ωστόσο, να έχει αποτέλεσμα στις προσπάθειές του.

Η ΑΕΚ «απάντησε» στο 39’ με ένα σουτ του Λόπες που όμως δεν είχε δύναμη. Δύο λεπτά μετά ο Αλμπάνης βρέθηκε απέναντι από τον Γιοβάνοβιτς, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα τον νίκησε, κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 2-0. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 43’, με ένα σουτ του Ανσαριφάρντ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της κυπριακής ομάδας.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Δηλαδή, με γκολ της ΑΕΚ, ξανά με τον Γκαρσία. Ο εξτρέμ της Ένωσης έκανε μια φοβερή προσωπική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Γιοβάνοβιτς με το δεξί, για το 3-0 στο 51’! Οι δύο προπονητές άλλαζαν σιγά-σιγά πρόσωπα στις ενδεκάδες τους, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει για ένα διάστημα.

Η Ένωση έγινε ξανά απειλητική στο 65’, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία με τον Αλμπάνη για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Στο 73’ και στο 75’ ο Δικέφαλος είχε άλλες δύο πολύ καλές στιγμές, με τους Μάνταλο και Τάνκοβιτς αντίστοιχα. Στις καθυστερήσεις ο Απόλλωνας έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει μετά από λάθος του Τσιντώτα, όμως ο Ψύχας στη σπατάλησε, με αποτέλεσμα το 3-0 να μείνει μέχρι τέλους.

AΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μπακάκης (63’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου (46’ Μήτογλου), Τζαβέλλας (86’ Ραντόνια), Λόπες (46’ Μιτάι), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Γκαρσία (79’ Νταντσένκο), Μάνταλος (86’ Ρουκουνάκης), Αλμπάνης (65’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (86’ Κοσίδης)

Απόλλων Λεμεσού (Α. Τσόρνιγκερ): Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (61’ Ιντζια), Ουέλινγκτον, Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς (70’ Παπουνασβίλι), Ντένιτς (87’ Σπολιάριτς), Κυριάκου, Ζράντι, Πίττας (87’ Φώτη), Ψύχας (61’ Μαλεκκίδης).

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024