Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στέγη δημιουργικότητας για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Ηράκλειο Αττικής

Στέγη δημιουργικότητας για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Ηράκλειο Αττικής

Μια είδηση που σκορπάει χαμόγελα για τις οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά ειδικών αναγκών και αφορά τον δήμο Ηρακλείου Αττικής. Ένα νέο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης έρχεται ως συμπαραστάτης της οικογένειας και επιλύει ένα σημαντικό ζήτημα ειδικά όταν εργάζονται και οι δυο γονείς

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης αποκλειστικά για παιδιά με ειδικές ανάγκες δημιουργείται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής με στόχο να λειτουργήσει, εάν όλα πάνε καλά, από τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το ΚΔΑΠ μεΑ θα στεγαστεί σε χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της πόλης (Σαντορίνης & Ανάφης) και θα φιλοξενεί μαθητές τόσο από το συγκεκριμένο σχολείο, όσο και από τις οικογένειες που θα θελήσουν να εγγράψουν, φυσικά δωρεάν, τα δικά τους παιδιά για να απασχολούνται δημιουργικά και μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Για τη λειτουργία του ΚΔΑΠ μεΑ ο Δήμος συνεργάζεται με το Ανθρωπιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο «Έχω τη Δύναμη», το οποίο εκπονεί παρόμοια προγράμματα και σε άλλους δήμους της χώρας. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του σωματείου, οι άμεσοι καθημερινοί στόχοι του Σωματείου είναι:  η καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης, η ανάπτυξη φιλανθρωπικής δράσης, η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, της μόρφωσης, της εκπαίδευσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, η στήριξη και η ανάπτυξη προγραμμάτων και δράσεων καταπολέμησης του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού και προώθησης της κοινωνικής επανένταξης ευπαθών πληθυσμιακών ατόμων και ομάδων.

«Πλέον και το Ηράκλειο θα έχει το δικό του ΚΔΑΠ μεΑ. Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά τη στιγμή που ο Δήμος μας ήδη φιλοξενεί δύο Ειδικά σχολεία με μαθητές από όλη την ευρύτερη περιοχή. Είναι, λοιπόν, υποχρέωσή μας να προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά ό,τι περισσότερο μπορούμε για να μπορούν να γεμίζουν δημιουργικά την ημέρα τους, για να εξαλείψουμε τους αποκλεισμούς», σχολιάζει ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Μανώλης Κουτσογιαννάκης.

Στο ΚΔΑΠ μεΑ θα προσφέρονται προγράμματα όπως: μελέτη – προετοιμασία για το σχολείο, ρομποτική, καλλιτεχνικά, δημιουργική γραφή κ.α.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες θα μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη νέα δομή.

Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ως δημοτικοί χώροι έχουν να προσφέρουν πολλά στην ελληνική κοινωνία, αρκεί να είναι επαρκώς και μόνιμα στελεχωμένα από επαγγελματίες παιδαγωγούς. Τόσο τα ΚΔΑΠ όσο και τα ΚΔΑΠμεΑ, είναι ένας θεσμός που πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα όλων των δημοτικών αρχών της χώρας. Οι ελληνικές οικογένειες χρειάζεται να έχουν την δυνατότητα να αξιοποιούν προς όφελος της ψυχοκοινωνικής και παιδαγωγικής ανάπτυξης των παιδιών τους χώρους τέτοιους χωρίς ουδεμία χρέωση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σε κανένα δήμο να μην παρέχει αυτή τη στήριξη στους δημότες.

Μια δαπάνη απαραίτητη ώστε να στηριχθούν οι οικογένειες που δεν έχουν την δυνατότητα να εγγράφουν τα παιδιά τους σε αντίστοιχα ιδιωτικά κέντρα. Αναφορικά με τα ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν απαιτείται ουδεμία επιχειρηματολογία για την αναγκαιότητα ύπαρξης τους σε κάθε δήμο έστω και για ένα παιδί.

Οι δήμοι δαπανούν πάρα πολλά χρήματα για πολλά και διαφορετικά έργα και υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες. Ας είναι τα ΚΔΑΠ τα πρώτα στη λίστα. Είναι αδιανόητο για παράδειγμα να δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και να μην βοηθάει ένας δήμαρχος να λάμψουν τα παιδιά της πόλης του, όπου αυτό συμβαίνει. Ξεκινάμε πρώτα από τις ανάγκες τις οικογένειας και των παιδιών και συνεχίζουμε στα άλλα κατά την άποψη μας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024