Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  τονώνει το εθελοντικό κινήμα με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων πολιτών υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας με τον κοινωφελή οργανισμό «Κιβωτό του Κόσμου».

Η στήριξη και η προαγωγή του βιοτικού επιπέδου των παιδιών των μονογονεϊκών οικογενειών και οικογενειών σε κρίση είναι βασικό συστατικό της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που πλήττουν τις οικογένειες λόγω της οικονομικής ύφεσης και της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα συνεπακόλουθα αυτών (πτώση βιοτικού επιπέδου, αδυναμία ιατρικής περίθαλψης, ανασφάλεια, καταφυγή στην παραβατικότητα κ.α.), τα οποία έχουν ως συνέπεια να επηρεάζεται και να δοκιμάζεται η λειτουργικότητα της οικογένειας και η ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Το μνημόνιο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κιβωτού του κόσμου», Σταματία Γεωργαντή.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ Δ.Καφαντάρης.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου με αφορμή την έναρξη της συνεργασίας με την «Κιβωτό του κόσμου» δήλωσε:

Οι πρωτοβουλίες όλων των ανθρώπων της «Κιβωτού του κόσμου» για να κάνουν καλύτερη τη ζωή παιδιών και οικογενειών χρειάζονται τη στήριξη όλων μας. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα για τα παιδιά που χρειάζονται ένα θαύμα στη ζωή τους.

Οι πρωτοβουλίες της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι σημαντικές και εμείς θα σταθούμε στο πλευρό σας όπου μας χρειαστείτε. Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε σήμερα θα προσφέρουμε με πιο συντεταγμένο και
αποτελεσματικό τρόπο τη βοήθεια σε υγειονομικό και άλλο υλικό αλλά και θα στηρίξουμε τις δομές της Κιβωτού στις πόλεις που δραστηριοποιούνται».

Η Πρόεδρος της κοινωφελούς οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» Σταματία Γεωργαντή ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την στήριξή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο έργο της.

Τόνισε ότι η Κιβωτός είναι μια οργάνωση που δεν επιχορηγείται από κράτος και βασίζεται στην αλληλεγγύη πολιτών και άλλων οργανισμών που βοηθάνε για την καλυτέρευση της ζωής και της υγείας των παιδιών και των οικογενειών που περιθάλπει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο