Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, απευθύνουν έκκληση σε όλους τους πολίτες, να στηρίξουν τις ανάγκες των ωφελούμενων νοικοκυριών της δομής με παιδιά προσφέροντας:

  • Ρούχα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ για παιδιά ηλικίας 3 μέχρι 18 ετών
  • Παπούτσια για παιδιά ηλικίας 3 μέχρι 18 ετών και
  • Βρεφικά είδη (καροτσάκια, καρεκλάκια φαγητού, relax κ.λ.π.),

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας, μια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2017 με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι στελεχωμένο με μια κοινωνική λειτουργό και μια διοικητική υπάλληλο.

“Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να κάνουμε την κοινωνία μας λίγο καλύτερη!” Αυτό είναι το μήνυμα της δημοτικής αρχής Αλεξάνδρειας και ποιος μπορεί να διαφωνήσει με αυτό.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Κοινωνικού Παντοπωλείου, δίπλα στην Υπηρεσία Δόμησης & Περιβάλλοντος (Πολεοδομία) του Δήμου Αλεξάνδρειας κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρες 10:00 – 14:00.

Σε ερώτηση που απευθύναμε σε πολλούς δήμους της χώρας διαπιστώσαμε πως η πανδημία αύξησε κατά πολύ τον πληθυσμό που συντηρείται από τις κοινωνικές δομές των δήμων. Σε άλλους δήμους οι ωφελούμενοι αυξήθηκαν κατά ποσοστό 20 τις εκατό σε σχέση με την προ κορονοϊού περίοδο. Αλλού τα νούμερα ήταν περισσότερο απογοητευτικά.

Αυτό που έχει την μεγαλύτερη όμως για εμάς σημασία δεν είναι τόσο ο αριθμός των οικογενειών ή προσώπων που χρειάζονται την αρωγή των κοινωνικών δομών, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη.

Το γεγονός πως ο δήμος Αλεξάνδρειας ζητάει δημοσίως βοήθεια δεν τον καθιστά αδύναμο ούτε ανίκανο να διαχειριστεί το γεγονός. Απλά φέρνει στο φως το πρόβλημα και καλεί σε βοήθεια. Βοηθώντας όπως μπορεί κανείς δεν βοηθάει τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, ούτε τον δήμαρχο και τις υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτόν. Βοηθάει απλώς τον συνάνθρωπο του. Αυτό στο τέλος της ημέρας έχει αξία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο