Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αλεξάνδρεια ζητάει βοήθεια

Η Αλεξάνδρεια ζητάει βοήθεια

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες, αλλά και σε κάθε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα του τόπου, να στηρίξουν το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου προσφέροντας φάρμακα που δεν χρειάζονται. Οι κοινωνικές δομές των δήμων, για πολλούς συμπολίτες μας είναι τα "σπίτια της επιβίωσης τους".

Τα φώτα της δημοσιότητας μπορεί να έχουν στραφεί δικαίως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς αποτελεί την βασική προτεραιότητα όλων των παγκοσμίων συστημάτων υγείας, όμως περιφερειακοί δήμοι της χώρας απευθύνουν δημοσίως έκκληση για την ενίσχυση με φάρμακα κάθε ασθένειας ώστε να ενισχύσουν τις κοινωνικές δομές υγείας τους.

Στο δήμο Αλεξάνδρειας η δημοτική αρχή προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει φορείς και πολίτες ώστε να ενισχύσει το κοινωνικό της φαρμακείο καθώς υπάρχουν ελλείψεις βασικών φαρμάκων, όπως φαίνεται.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Η προσφορά όλων μας είναι δυνατό να ανακουφίσει ωφελούμενους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη και αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακα τους».

Ως γνωστόν το κοινωνικό φαρμακείο αποτελεί μια κοινωνική δομή που έχει ως στόχους την δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των οικονομικά ασθενέστερων και ευάλωτων δημοτών, την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη των ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Στη προκειμένη περίπτωση δυνητικά δικαιούχοι των υπηρεσιών που παρέχει το κοινωνικό φαρμακείο είναι άτομα που διαμένουν στον δήμο Αλεξάνδρειας, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια  ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης καθώς και οι δικαιούχοι/αιτούντες διεθνούς προστασίας.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα του κοινωνικού φαρμακείου έχουν δικαίωμα συμμετοχής, άτομα που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας (όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ)

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων της χώρας στράφηκε στις κοινωνικές δομές των δήμων τόσο για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής όσο και φαρμάκων. Για όσους ασχολούνται με το ρεπορτάζ της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν βρεθεί σε κοινωνικές δομές ανεξαιρέτων δήμων, διαπίστωσαν από κοντά την ανακούφιση που οι δομές δημιούργησαν σε άτομα και σε οικογένειες προσφέροντας τους βασικά είδη.

Τροφές και φάρμακα αποτέλεσαν την ναυαρχίδα των αναγκών, αλλά επιτρέψτε μου να δώσω ένα παράδειγμα που προσωπικά βίωσα σε ένα κοινωνικό παντοπωλείο. Τα κοινωνικά παντοπωλεία για εκείνους που δεν γνωρίζουν διαθέτουν είδη όπως, βιβλία, ρούχα, ηλεκτρικά και άλλα είδη.

Μια οικογένεια εισήλθε στο χώρο και η μικρή κόρη της οικογένειας ήταν δικαιούχος ρουχισμού. Βρίσκοντας ένα μπουφάν στα μέτρα της το κοριτσάκι -ήταν δεν ήταν 6 χρονών- ρώτησε τους γονείς της αν θα μπορούσε να το κρατήσει. Όταν εκείνοι έγνεψαν καταφατικά ένα μεγάλο χαμόγελο φώτισε το πρόσωπο της λέγοντας: «Δηλαδή, δεν θα κρυώνω πια μαμά;»

Δίπλα μας, υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια μας. Ένα μπουφάν, ένα μπλουζάκι, ένα ζευγάρι παπούτσια να δώριζε ο καθένας μας, τότε χιλιάδες πρόσωπα θα φωτίζονταν. Του καθενός μας οι πράξεις διαμορφώνουν το μέλλον συνολικά της κοινωνίας, οπότε τις λύσεις τις κρατάμε στα χέρια μας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024