Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα άσκησε εκ νέου κριτική στην ΕΕ για την απομόνωση, όπως είπε, των Βαλκανίων στη διαδικασία της περιφερειακής συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, προσκεκλημένος στο «Συμπόσιο της Σύμης» που διοργάνωσε στην Αθήνα και ηγήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, εξήγησε γιατί οι Αλβανοί του ανέθεσαν τρίτη θητεία.

Η τρίτη θητεία

«Κερδίσαμε την τρίτη θητεία και πιστεύω ότι πάνω από όλα πετύχαμε γιατί όλη την ώρα αγωνιζόμαστε να μην γίνουμε ποτέ κόμμα που ταυτίζεται με την κυβέρνηση, αλλά για να παραμείνουμε στα μάτια των ανθρώπων το κόμμα που ταυτίζεται με την αλλαγή» τόνισε ο αλβανός πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το Top Channel της Αλβανίας.

«Για να το κάνουμε αυτό αγωνιζόμαστε συνεχώς για να αλλάξουμε το κόμμα μας και να φέρουμε ανθρώπους από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα. Ο άλλος (λόγος) σχετίζεται με αυτό που πετύχαμε και προφανώς γίνεται ξεκάθαρο στους ανθρώπους ότι αυτός είναι ο δρόμος για την πρόοδο και πως το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Υπάρχουν πολλά πράγματα που είναι καλύτερα από ό,τι ήταν, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν καλύτερα» πρόσθεσε ο Εντι Ράμα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην ΕΕ για την απομόνωση, όπως είπε, των Βαλκανίων στη διαδικασία της περιφερειακής συνεργασίας.

«Ομηροι εθνικισμών»

«Χρειαζόμαστε περιφερειακή συνεργασία για κοινές λύσεις για να αυξήσουμε την ικανότητα της αγοράς μας. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει το φυσικό ταξίδι της περιοχής για να έχει περισσότερες συνέργειες σε στρατηγικούς τομείς όπως η ενέργεια. Χρειαζόμαστε μια κοινή ενεργειακή πολιτική. Αυτό είναι δυνατό», τόνισε.

Οπως αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα ο Ράμα άσκησε έντονη κριτική σε βάρος ηγετών της ΕΕ.

«Οι χώρες μας είναι όμηροι εθνικισμών της ΕΕ. Μιλώ για τους ηγέτες ορισμένων μεγάλων χωρών, που είναι όμηροι των εθνικισμών. Η Βουλγαρία αποτελεί παράπλευρη ζημιά. Το έμαθε από τους μεγάλους. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις προσδοκίες» υπογράμμισε.

Κυκλοφορεί ένα αστείο…

Και ανέφερε ένα αστείο που, όπως είπε, κυκλοφορεί και σχετίζεται με τη διεύρυνση της ΕΕ.

«Ο αισιόδοξος Ευρωπαίος λέει ότι η Τουρκία θα ενταχθεί στην ΕΕ όταν η Αλβανία θα έχει την προεδρία της.

»Ο απαισιόδοξος Ευρωπαίος λέει ότι η Αλβανία θα ενταχθεί στην ΕΕ όταν η Τουρκία θα έχει την προεδρία της.

»Η ΕΕ έχει ένα τρελό διπλό πρότυπο. Ωστόσο, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα εγκαταλείψουμε την ΕΕ» υπογράμμισε.

Και εξήγησε ότι ενώ η ΕΕ επέβαλε καθεστώς απελευθέρωσης βίζας σε 100 εκατομμύρια ανθρώπους, το Κοσσυφοπέδιο έχει κολλήσει με ανθρώπους που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr