Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ-Ξανθόπουλος: «Αδιανόητη» η υπολειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, λόγω ζέστης

ΣΥΡΙΖΑ-Ξανθόπουλος: «Αδιανόητη» η υπολειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, λόγω ζέστης

«Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης» για την υπολειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, λόγω ζέστης, αναφέρει ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να εξασφαλίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, άμεσα, την άμεση και πλήρη λειτουργία του

«Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που κατά τα άλλα διαφημίζει την μετάβαση της δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή, ανακοινώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η υπολειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, λόγω… υπερβολικής ζέστης!!!», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, για τις συνθήκες στο συγκεκριμένο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, την έλλειψη συστήματος κλιματισμού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, είχε αναδείξει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κάνοντας λόγο, μάλιστα, για τριήμερη αναστολή των εργασιών του δικαστηρίου λόγω αναμενόμενου… καύσωνα.

Ωστόσο, το δικαστήριο διέψευσε τα περί τριήμερης αναστολής, επιβεβαιώνοντας πάντως τα προβλήματα λόγω «απουσίας» κλιματισμού.

Ο κ. Ξανθόυπουλος επισημαίνει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία «τεχνικά προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων κλιματισμού-εξαερισμού, είχαν ως αποτέλεσμα από σήμερα Τετάρτη ως την Παρασκευή, το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας να λειτουργεί ξανά με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, που θα εξυπηρετεί βασικές μόνο λειτουργίες του».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την κατάσταση, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα απονομής της δικαιοσύνης και «προσβάλλει την αξιοπρέπεια» των λειτουργών της, αλλά και των πολιτών.

Και καταλήγει: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ας αφήσει τα ευχολόγια και τις ανέξοδες διακηρύξεις και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Να καλύψει άμεσα​ η κυβέρνηση τις στοιχειώδεις ανάγκες για την ομαλή και πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων όλης της χώρας». 

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024