Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Φαινόμενο λογοκρισίας στην δημοφιλή πλατφόρμα

TikTok: Φαινόμενο λογοκρισίας στην δημοφιλή πλατφόρμα

Πρόσφατα παρατηρήθηκε ότι το TikTok, ακολουθώντας την πρακτική του Facebook, αποσύρει μια συγκεκριμένη κατηγορία βίντεο

Η Katie είναι γνωστή ως The Tradie Wife τόσο στο Instagram (@ the.tradie.wife) όσο και στο TikTok (@the_tradie_wife).

Δημοσιεύει τακτικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις περιπέτειές της ως μητέρα και σύζυγος. Ωστόσο, παρατήρησε πρόσφατα ότι το TikTok είχε αφαιρέσει δύο από τα βίντεο που θηλάζει.

Οι λόγοι της απομάκρυνσής των βίντεο έκαναν την Katie να νιώσει ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση.

Σύμφωνα με την Wales Online, η μητέρα ενημερώθηκε ότι το πρώτο βίντεό της καταργήθηκε λόγω «γυμνού περιεχομένου και σεξουαλικής δραστηριότητας ενηλίκων» και το άλλο καταργήθηκε λόγω «παρενόχλησης και εκφοβισμού».

Στη συνέχεια η διάσημη μαμά του TikTok μίλησε και με άλλες θηλάζουσες μητέρες στο TikTok, συνειδητοποιώντας ότι η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη.

Η Katie ένωσε τις δυνάμεις της με την Emma, ​​τη μητέρα πίσω από το @a_mothers_tale στο TikTok, για να δημιουργήσει μια αναφορά ώστε το ζήτημα του μητρικού θηλασμού να αποκτήσει την σωστή διάσταση στην δημοφιλή πλατφόρμα.

Μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Katie είπε ότι δεν καταλαβαίνει πώς μπορεί το TikTok να χαρακτηρίσει το βίντεο θηλασμού του μωρού της  ως σεξουαλικής φύσης.

Πρόσθεσε ότι ο μητρικός θηλασμός δεν είναι «βρώμικος», και τέτοια περιστατικά «στέλνουν» το μήνυμα ότι υπάρχει η ανάγκη να αναλάβει δράση.

Τι απάντησε το «TikTok»;

Το TikTok εξέδωσε δήλωση μετά τη διαμάχη που ξέσπασε με τις  θηλάζουσες χρήστριες του.

Διευκρίνισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κοινοποίηση περιεχομένου θηλασμού στον ιστότοπο.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε: «Το περιεχόμενο που απεικονίζει ή συζητά τον θηλασμό είναι ευπρόσδεκτο στην πλατφόρμα μας και ο θηλασμός έχει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο προβολές».

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι τα βίντεο της Katie καταργήθηκαν λανθασμένα, αλλά έκτοτε έχουν ανακτηθεί ξανά. «Τα εν λόγω βίντεο καταργήθηκαν κατά λάθος και στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν», επιβεβαίωσε.

Facebook και Instagram «άνοιξαν» τον δρόμο για το TikTok

Δυστυχώς, με το πέρασμα των χρόνων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα δημοφιλή αυτά μέσα αφαιρούν παρόμοιο περιεχόμενο από τις σελίδες των χρηστών.

Για παράδειγμα τον Μάϊο του 2014, το Instagram έγινε πρωτοσέλιδο, μπλοκάροντας τον λογαριασμό μία μητέρας η οποία είχε τραβήξει selfie την ώρα που θήλαζε.

Το 2015, μόνο 8 μήνες αφότου το Facebook είπε ότι το περιεχόμενο του θηλασμού ήταν ευπρόσδεκτο στον ιστότοπό του, μητέρα στο Λίβερπουλ έγινε πρωτοσέλιδο μετά την αφαίρεση φωτογραφίας που θηλάζει, με την αιτιολογία του γυμνού περιεχομένου.

Εκείνη την εποχή, το περιστατικό οδήγησε πολλές γυναίκες να μοιράζονται τις δικές φωτογραφίες τους και το κίνημα #brelfies – selfies, που έδειχνε γυναίκες την ώρα του θηλασμού, έγινε εξαιρετικά δημοφιλές.

Όλοι οι ακτιβιστές υπέρ του μητρικού θηλάσμου υποστηρίζουν ότι ο θηλασμός θα έπρεπε να επιτρέπεται και να υποστηρίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μην «κατεβαίνει» με την αιτιολογία γυμνού περιεχομένου ή να χαρακτηρίζεται ως σεξουαλικό περιεχόμενο. Ο θηλασμός είναι φυσικό μέρος της ζωής.

Όσο και να διατείνονται οι εκπρόσωποι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι υποστηρίζουν τις φωτογραφίες θηλασμού, στην πραγματικότητα οι εικόνες με τις θηλάζουσες μητέρες συνεχίζουν να λογοκρίνονται.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024