Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραβεία EMMY: Η τρανς ηθοποιός MJ Rodriguez γράφει ιστορία με την υποψηφιότητα της

Βραβεία EMMY: Η τρανς ηθοποιός MJ Rodriguez γράφει ιστορία με την υποψηφιότητα της

Εάν η Rodriguez κερδίσει τον Σεπτέμβριο, θα γράψει ιστορία ξανά ως η πρώτη τρανς που έφυγε από την απονομή κρατώντας στα χέρια της ένα ΕΜΜΥ.

Η Mj Rodriguez, η αμερικανίδα ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στην αμερικάνικη σειρά Pose, γίνεται η πρώτη τρανς υποψήφια για βραβείο ΕΜΜΥ στην κατηγορία των πρωταγωνιστικών ρόλων.

Πρόκειται για μια ιστορική υποψηφιότητα σε αυτή την κατηγορία, με το «Pose» να κερδίζει συνολικά οκτώ υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης για την καλύτερη δραματική σειρά, και της τρίτης για τον νικητή του 2019 Μπίλι Πόρτερ, καθώς και για τη συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Η υποψηφιότητά της Mj Rodriguez αποτελεί μια αναγνώριση για τα τρανς άτομα που εργάζονται στο Χόλιγουντ.

Η σειρά μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του 1987 και μας ξεναγεί σε έναν μοναδικό κόσμο, που σκηνοθετεί ο Ράιαν Μέρφι, δημιουργός των Glee, American Horror Story, Nip/Tuck, American Crime Story που αναφέρεται στον κόσμο του ball culture, του θεσμού που δημιούργησαν ομάδες διεμφυλικών drag queens, οργανώνοντας αυτοσχέδια «καλλιστεία» και διαγωνισμούς χορού ή μεταμφίεσης, που έχουν κάθε φορά και ένα διαφορετικό κεντρικό θέμα.

Η σειρά εν μέσω της κρίσης του AIDS στη δεκαετία του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90 προβάλλει το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η διαφορετικότητα των ανθρώπων μπόρεσε να βρει φωνή και διέξοδο. Η σειρά άλλαξε την αντίληψη πολλών εκατομμυρίων θεατών για τον τρόπο που κατανοούν την trans κοινότητα, ενδυνάμωσε το ρόλο που παίζουν στην κοινωνία και τους έδωσε σάρκα και οστά, χιούμορ, δάκρυα και ανθρωπιά, πίσω από τα φανταχτερά χτενίσματα και κοστούμια και τα μπιτ της μουσικής.

Η ιστορία της Mj Rodriguez

Η Mj Rodriguez γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 1991, στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϋ και πήγε σε καθολικό σχολείο. Παρόλο που ήθελε να γίνει ηθοποιός από την ηλικία των επτά, άρχισε να ασχολείται με το επάγγελμα στην ηλικία των 11 ετών μετά την εγγραφή της από τη μητέρα της στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών του Νιου Τζέρσεϋ – όπου συμμετείχε στο πρόγραμμα του New Jersey Youth Theatre.

Ενώ είχε «προσευχηθεί να γίνει γυναίκα» από την ηλικία των 7 ετών, η Rodriguez δηλώνει ότι το αρνήθηκε για πολλά χρόνια και αρχικά δηλώθηκε στους γονείς της ως «αμφιφυλόφιλη / γκέι» στην ηλικία των 14 ετών. Είναι απόφοιτη του Newark Arts High School, ενώ αργότερα παρακολούθησε το Berklee College of Music, όπου κέρδισε τις υποτροφίες Star-Ledger 2009 και Young Arts 2009.

Τελικά πήρε το σκηνικό της όνομα «MJ» Rodriguez από το χαρακτήρα της Marvel Mary Jane «MJ» Watson. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο κολλέγιο άρχισε να ερευνά και τη μετάβαση φύλου που τελικά ξεκίνησε το 2012, κάνοντας παύση από κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα προκειμένου να προστατεύσει την ιδιωτική της ζωή.

Η MJ Rodriguez επανήλθε το 2016 για να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο ως γυναίκα ηθοποιός. Ο μάνατζέρ της υποστήριξε πλήρως τη ταυτότητα που επέλεξε. Από τότε έχει κάνει πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Για το ρόλο της Ebony στην ταινία Saturday Church κέρδισε την υποψηφιότητα για την καλύτερη ηθοποιό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca του 2017.

Την ίδια χρονιά άρχισε να πρωταγωνιστεί στο Pose, στο ρόλο της Μπλάνκα, μητέρας πολλών εγκαταλελειμμένων νέων έγχρωμων queer. Εάν η Rodriguez κερδίσει τον Σεπτέμβριο, θα γράψει ιστορία ξανά ως η πρώτη τρανς που έφυγε από την απονομή κρατώντας στα χέρια της ένα ΕΜΜΥ.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024