Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Kia Ceed: Ανασχηματισμός

Kia Ceed: Ανασχηματισμός

H κορεατική φίρμα παρουσιάζει την ανανεωμένη γκάμα του Ceed η οποία υιοθετεί μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση, περισσότερο εξοπλισμό αλλά και μια αναθεωρημένη γκάμα κινητήρων

Η κορεατική φίρμα εφαρμόζει στην γκάμα των εκδόσεων του Ceed μια σειρά βελτιώσεων που θα φροντίσουν να ανανεώσουν τον κύκλο ζωής του, προσφέροντάς του τα απαραίτητα εφόδια για να αντιμετωπίσει το νεότερο ανταγωνισμό.

Σχεδιαστικά το Ceed διαθέτει ανασχεδιασμένο μπροστινό τμήμα που, ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος, του εξασφαλίζει μια πιο επιθετική και δυναμική εμφάνιση χάρη στα νέας αισθητικής φωτιστικά σώματα LED, τις νέες εισαγωγές αέρα και την τελευταία εκδοχή της γρίλιας Tiger Nose της κορεατικής φίρμας.

Στο πίσω τμήμα η σχεδίαση δείχνει να ακολουθεί ένα πιο αρμονικό μοτίβο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν με κυρίαρχα τα νέα φώτα που τραβούν το βλέμμα με την αισθητική τους προσέγγιση και τα τριγωνικά μοτίβα στα επιμέρους στοιχεία, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ένας νέος, αεροδυναμικός διαχύτης σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα.

Στις σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις συνυπολογίστε το προσφάτως ανανεωμένο λογότυπο της ΚΙΑ καθώς και τις απαραίτητες νέες επιλογές σε τροχούς και ζάντες που ξεκινούν από τις 16 και φτάνουν έως τις 18 ίντσες για την έκδοση GT. Παράλληλα, εμπλουτισμένη είναι και η χρωματική παλέτα με δύο νέες αποχρώσεις για το αμάξωμα και τέσσερις νέες επιλογές για τις επενδύσεις του εσωτερικού με νέα μοτίβα.

Εκτός από τις νέες επενδύσεις το εσωτερικό του, το ανανεωμένο Ceed, διαθέτει ένα νέο επιλογέα για τις ταχύτητες ενώ η έκδοση ProCeed GT Line S επωφελείται πλέον από ένα νέο συνδυασμό infotainment και ψηφιακού πίνακα οργάνων με διαστάσεις 10,25 και 12,3 ιντσών αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη έκδοση εντάσσει επίσης στο εξοπλιστικό της προφίλ ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, ηχοσύστημα οκτώ ηχείων της JBL ενώ η πρακτικότερη έκδοση Sportswagon αποκτά μια ηλεκτρικά ανοιγόμενη θύρα για τον χώρο αποσκευών.

Αναλόγως το επίπεδο εξοπλισμού, οι δυνητικοί αγοραστές του ανανεωμένου Ceed θα μπορούν επίσης να επιλέξουν καθίσματα με ψύξη/θέρμανση τόσο μπροστά όσο και πίσω καθώς και σύστημα αυτόματου κλιματισμού δύο ζωνών.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στο είδος του εξοπλισμού που άπτεται στην ασφάλεια και την υποβοήθηση ο οποίος πλέον περιλαμβάνει σύστημα έγκαιρης εκκίνησης το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό όταν το προπορευόμενο όχημα ξεκινά καθώς και ενεργό σύστημα επιτήρησης των τυφλών σημείων που υπόσχεται να περιορίσει τον κίνδυνο ατυχημάτων κατά την οπισθοπορεία.

Το παλμαρέ ασφαλείας συμπληρώνει κάμερα οπισθοπορείας που υπόσχεται να διευκολύνει τους ελιγμούς στάθμευσης αλλά και την σύνδεση ρυμουλκούμενου. Η κάμερα οπισθοπορείας μπορεί να ενεργοποιηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού και κατά τη διάρκεια της κανονικής κίνησης προσφέροντας ουσιαστικά στον οδηγό ένα πιο ευκρινή καθρέφτη στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου του.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, οι επιλογές εξακολουθούν να αποτελούνται από σύνολα βενζίνης και diesel ισχύος από 100 έως 201 ίππους με τη διαφορά ότι, πλέον οι κινητήρες επωφελούνται από την αποδοτική τεχνολογία Smartstream.

H συγκεκριμένη τεχνολογία έγκειται ουσιαστικά σε ένα σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων το οποίο με τις χαρτογραφήσεις που προσφέρει υπόσχεται περισσότερες επιδόσεις ή οικονομία, αναλόγως με τις συνθήκες. Συνδυάζεται με ένα νέο σύστημα επανακυκλοφορίας των καυσαερίων το οποίο διοχετεύει ένα μέρος των καυσαερίων πίσω στον θάλαμο καύσης βελτιώνοντας την αποδοτικότητα.

Έτσι, ο κινητήρας βενζίνης του 1,4 λίτρου αντικαθίσταται πλέον από κινητήρα 1,5 λίτρου με τεχνολογία Smartstream ο οποίος αποδίδει 160 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο επτά σχέσεων λογικής shift by wire. Aνέπαφος από τις αλλαγές παραμένει ο τρικύλινδρος κινητήρας 1,0 λίτρου καθώς προσφέρει ήδη υψηλή αποδοτικότητα.

Οι diesel επιλογές επωφελούνται στο σύνολο τους από το σύστημα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση 136 ίππους σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο επτά σχέσεων.

Στην κορυφή της γκάμας εξακολουθεί να βρίσκεται ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1,6 λίτρων ο οποίος εφοδιάζει τις εκδόσεις GT αποδίδοντας 201 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024