Οι Τούρκοι που ήρθαν για φιλικό στην Ελλάδα και γύρισαν πίσω γιατί… δεν τους άρεσε η συμπεριφορά μας, ενημέρωσαν τον τουρκικό τύπο για όσα πέρασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Μας είπαν ότι στην Ελλάδα παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα, ότι τους είχαν σχεδόν… αιχμαλώτους, ότι δεν τους φέρθηκαν καλά, ότι δεν τους έδιναν ούτε νερό.

Κι ότι παρά το γεγονός ότι είχαν αρνητικά τεστ, τους ζήτησαν να ξανακάνουν, κάτι που οι ίδιοι το αρνήθηκαν.

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η προσπάθεια μιας χώρας να εμπλέξει τον αθλητισμό στην πολιτική. Και να δημιουργήσει διπλωματικό επεισόδιο ακόμη κι από ένα απλό αθλητικό, φιλικό γεγονός.

Πραγματικά γελάει όταν διαβάζει κάποιος για «σκάνδαλο στην Ελλάδα», και μάλιστα αυτές τις ημέρες της επετείου από το «πραξικόπημα» που έκανε ουσιαστικά «Σουλτάνο» τον Ερντογάν.

Κοίτα ποιοι μιλάνε για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για εργαλειοποίηση του αθλητισμού.

Αυτοί που έχουν επικηρύξει τον σπουδαίο σταρ του NBA, Καντέρ, γιατί τολμά να κάνει αντιπολίτευση στον Ερντογάν;

Αυτοί που ενέπλεξαν ποδοσφαιρικές ομάδες για να κρατάνε σε ματς πανό που αποθεώνει τον Κεμάλ;

Αυτοί που διώκουν χιλιάδες αντιφρονούντες καθημερινά, επειδή… τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη από το καθεστώς Ερντογάν;

Εκείνοι που έχουν χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές, που έχουν ηγέτες πολιτικών κομμάτων στα κάτεργα;

Η πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν κάνει λόγο για δολοφονίες, εξαφανίσεις, βασανιστήρια και αυθαίρετες συλλήψεις από τις αρχές.

Και τι να πει κανείς για τη διαχείριση της πανδημίας; Με τα χιλιάδες «κρυφά» κρούσματα και με την ενημέρωση για τον κοροναϊό να θυμίζει… Βόρεια Κορέα;

Δεν θα μιλήσω για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, για τις συνεχείς παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο. Τι να πει κανείς όταν υποτίθεται ότι βρίσκονται σε ύφεση τα ελληνοτουρκικά προβλήματα αλλά η πολεμική αεροπορία και το ναυτικό είναι σε κόκκινο συναγερμό;

Στην περίπτωση της Γαλατά τα πράγματα είναι απλά. Η κυβέρνηση έμαθε από το πάθημα με την ομάδα μπάσκετ της Φενέρ κι έπραξε όπως έπρεπε. Πιστή τήρηση των κανόνων που έχει ορίσει η ελληνική πολιτεία και καμιά παρέκκλιση.

Αν οι Τούρκοι έχουν μάθει αλλιώς, δεν είναι πρόβλημα της Ελλάδας.

Αν αρνήθηκαν να κάνουν δειγματοληπτικά τεστ και θίχθηκε ο εγωϊσμός τους, είναι δικός τους πρόβλημα.

Αν σηκώθηκαν κι έφυγαν, προφανώς με άνωθεν εντολές, είναι πρόβλημά τους. Καλώς ή κακώς η Ελλάδα λειτουργεί με βάση ορισμένους κανόνες που πρέπει να τηρούνται για όλους.

Το να μιλάνε οι Τούρκοι, όμως, για ανθρώπινα δικαιώματα είναι το πιο γελοίο ανέκδοτο των τελευταίων μηνών.

Και το να εργαλειοποιούν ακόμη και τον αθλητισμό, αυτό είναι πρόστυχο και υποκριτικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο