Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
It's coming to Rome: Επική υποδοχή για τους πρωταθλητές Ευρώπης στην Ιταλία

It’s coming to Rome: Επική υποδοχή για τους πρωταθλητές Ευρώπης στην Ιταλία

Το απόγευμα οι Azzurri θα γίνουν δεκτοί από τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

H Eθνική Ιταλίας επέστρεψε νωρίς το πρωί στην Ρώμη, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Το απόγευμα, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ( ο οποίος μετέβη στο Γουέμπλεϊ για να τους στηρίξει) και απ’ τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

It’s coming to Rome!

Κατά την άφιξή τους στο ξενοδοχείο Parco dei Principi, τα μέλη της ομάδας επευφημήθηκαν από πλήθος φιλάθλων, όπως και σήμερα νωρίς το πρωί, λίγο μετά τις 6 τοπική ώρα, όταν το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Φιουμιτσίνο και εκατοντάδες πολίτες καλωσόρισαν τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης.

«Grazie Azzuri» ανέφερε ένα πανό στην πίστα του αεροδρομίου, εκφράζοντας όλους τους Ιταλούς, που το βράδυ της Κυριακής ξεχύθηκαν στους δρόμους «μεθυσμένοι» από τον θρίαμβο της ομάδας του Μαντσίνι.

Λόγω των μέτρων ασφαλείας, όμως, μόνον λίγοι τυχεροί κατάφεραν να πλησιάσουν πιο κοντά, στο αεροπλάνο της Squadra Azzurra.

Στη συνέχεια, η αποστολή μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο. Εκεί, αποθεώθηκαν από πλήθος φιλάθλων που τους περίμεναν.

O αρχηγός της ομάδας, ο Τζόρτζιο Κιελίνι, χαμογελαστός και με ασυγκράτητο ενθουσιασμό, κατά την είσοδό του στο ξενοδοχείο της Αιώνιας Πόλης φορούσε στέμμα στο κεφάλι στο χρώμα του χρυσού και κρατούσε σφιχτά το κύπελλο στην αγκαλιά του. Σήκωσε στον αέρα θριαμβευτικά το τρόπαιο ξεσηκώνοντας τους συγκεντρωμένους.

Στις πρώτες δηλώσεις του, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Γουέμπλεϊ μετά τον τελικό, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε πως οι Ιταλοί φίλαθλοι άξιζαν πραγματικά αυτό το τρόπαιο «έπειτα από αυτή τη δύσκολη περίοδο». Η Ιταλία ήταν από τις χώρες που έπληξε πιο σφοδρά η πανδημία τους προηγούμενους μήνες.

Όμως, ο προπονητής που ανέλαβε την εθνική ομάδα μετά την αποτυχία να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ, για να τη φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης, μίλησε μεταξύ άλλων και για αυτό που του χρωστούσε η τύχη.

«Είχα την τύχη να είμαι μέρος της μεγάλης ομάδας που έπαιξε στο Μουντιάλ του 1998. Είχαν την τύχη να παίξω σε μια φανταστική ομάδα U21 το 1988 και παρότι ήμασταν απολύτως οι καλύτεροι, καταφέραμε να μην κερδίσουμε. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Και τις δύο φορές χάσαμε στα πέναλτι. Οπότε η τύχη μου χρωστούσε κάτι», δήλωσε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024