Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Red Bull Art of Motion: O παγκόσμιος πρωταθλητής Δ. Κυρσανίδης μιλά στο in.gr για την «τέχνη της φυγής»

Red Bull Art of Motion: O παγκόσμιος πρωταθλητής Δ. Κυρσανίδης μιλά στο in.gr για την «τέχνη της φυγής»

Ο Θεσσαλονικιός τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του freerunning και του παρκούρ, Δημήτρης Κυρσανίδης, μιλά στο in.gr για την ενασχόληση του με το άθλημα αλλά και τις εντυπωσιακές φιγούρες που θα κάνει πάνω στο καράβι

Το «Red Bull Art of Motion», ο κορυφαίος διεθνής freerunning θεσμός έρχεται το Σάββατο 10 Ιουλίου στις 17:30 στο MEGA, σε απευθείας σύνδεση από την καρδιά του Πειραιά, το Μικρολίμανο.

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ο μεγαλύτερος freerunning διαγωνισμός επιστρέφει στην Ελλάδα.  Με φόντο την αμφιθεατρική Καστέλλα, οι 18 καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες από κάθε γωνιά της Γης μαζί με επίδοξα νέα ταλέντα, καλούνται να αναδείξουν τις ικανότητές τους με σκοπό να στεφθούν πρωταθλητές.

Οι πιο δυνατοί freerunners του κόσμου, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Κυρσανίδης, θα αναμετρηθούν σε μια πρωτότυπη πίστα, επάνω στα καταστρώματα δύο πανέμορφων ιστιοφόρων σκαφών, στο Μικρολίμανο. Το εντυπωσιακό σκηνικό θα πλαισιώσουν παραπλέοντα ιστιοπλοϊκά και καταμαράν θεατών, με τους αθλητές να προσφέρουν ένα συναρπαστικό αθλητικό υπερθέαμα, αναδεικνύοντας την παράτολμη «Τέχνη Της Φυγής».

Ο Θεσσαλονικιός τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του freerunning και του παρκούρ, Δημήτρης Κυρσανίδης, μιλά στο in.gr για την ενασχόληση του με το άθλημα αλλά και τις εντυπωσιακές φιγούρες που θα κάνει πάνω στο καράβι.

Τι θα δούμε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μικρολίμανο;

Θα δείτε το μεγαλύτερο υπερθέαμα που μπορεί να δει κάποιος πάνω σε καράβι.

Το να δεις οποιοδήποτε άθλημα πάνω σε καράβι είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό Είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία πάνω σε καράβι. Έχει στηθεί και μια πίστα πάνω στο καράβι. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ κάτι τέτοιο.

Όσος κόσμο έρθει –γιατί υπάρχουν και οι περιορισμοί- θα το βλέπει από το δρόμο και θα υπάρχουν και μερικά καραβάκια που θα μπορούν να πλησιάσουν.

Ανεβάζει το καράβι το βαθμό δυσκολίας;

Το κύριο πρόβλημα είναι ότι βρίσκεσαι πάνω στο νερό και δεν μπορείς να ξέρεις ποια στιγμή θα φυσήξει. Ο αέρας επηρεάζει πολύ το πλοίο και αυτό ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας. Δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει. Το καράβι δεν έχει ίσιο έδαφος για να μπορούν να φεύγουν τα νερά ανά πάσα στιγμή. Οι προσγειώσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές. Αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα.

Είναι και πιο επικίνδυνο το συγκεκριμένο μέρος;

Η επικινδυνότητα φεύγει γιατί αφού είναι πλοίο δεν υπάρχει και πολλά πράγματα να κάνεις πάνω. Η πίστα είναι πολύ πιο εύκολη από άλλες πίστες που έχουν στηθεί στο εξωτερικό. Εξισορροπείται με αυτό η δυσκολία.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το παρκουρ;

Εγώ έπαιζα πολύ ποδόσφαιρο, ήμουν πολύ παθιασμένος. Στα 12 είδα κάποια παιδιά στη γειτονιά μου να κάνουν κάτι διαφορετικό. Ο ένας από αυτούς έχασε μια ζακέτα και έτυχε να την βρω εγώ. Του ζήτησα και εγώ μια χάρη, να μου μάθει αυτό που κάνει και μου είπε ‘Ακολούθα με’. Κοντοστάθηκα λίγο αλλά τον ακολούθησα και είδα ότι το έχω.

Το παρκούρ και το free running αποτελείται από πολλά διαφορετικά στοιχεία. Εγώ δεν είμαι από τα άτομα που περνάνε σε ταράτσες. Έχω κάνει μόνο σε ελεγχόμενους χώρους για επαγγελματικές δουλειές. Εγώ είμαι πιο πολύ του σλατ σε ίσιο έδαφος, να περνάω νορμάλ εμπόδια. Εξαρτάται τι στιλ ταιριάζει στον καθένα.

Ποια είναι η φιλοσοφία του παρκούρ;

Να μπορείς να προσπεράσεις όλα τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο σου μόνο με το σώμα σου και πολύ γρήγορα.

Στο free running τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σημασία έχει να κινείσαι στον χώρο με όποιο τρόπο θέλεις. Για αυτό και είναι το μοναδικό άθλημα -από όσα γνωρίζω- που μπορείς να το κάνεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Οτιδήποτε βλέπω μπροστά μου μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Αυτό φαίνεται και στο πλοίο. Μπορείς να κάνεις παρκούρ και free nurrinng παντού.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024