Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Αγγλία προκρίθηκε με ένα σκάνδαλο που όμοιό του δεν έχουμε δει ξανά

Η Αγγλία προκρίθηκε με ένα σκάνδαλο που όμοιό του δεν έχουμε δει ξανά

Αν υπήρχε VAR δεν θα υπήρχε ποτέ το... χέρι του Θεού, που αποτελούσε το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο όλων των εποχών. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης και το πέναλτι στον Στέρλινγκ. Διότι σήμερα υπάρχει VAR...

Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό στα Social Media της Ελλάδας. Όταν φτάνουμε σε σημείο να τσακωνόμαστε για το αν σνίφαρε κόκα ο νικητής της Eurovision ή όχι και για το ποιος είπε πρώτος ότι ο Μπάμπης ο πιλότος ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν, είναι φυσιολογικό να βλέπουμε να τσακώνονται Έλληνες για την Αγγλία και την Ιταλία. Αυτός είναι ο λαός μας, δεν πρόκειται να αλλάξει. Εδώ γίνεται τις τελευταίες μέρες ένας πανικός με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Θα φτάσουμε σε λίγο να παίζουμε μπουνιές και θα φταίει ο… κοροναϊός.

Από χθες το βράδυ έχει ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση για το αν ήταν πέναλτι ή όχι αυτό με το οποίο προκρίθηκε η Αγγλία στον τελικό. Και προσπαθεί ο ένας να βγάλει στραβό τον άλλον για μια φάση ξεκάθαρη. Τη στιγμή που ακόμα και οι Βρετανοί παραδέχονται ότι δεν έχει γίνει κάποια παράβαση στον Στέρλινγκ. Και έτσι ακριβώς είναι.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι μπλέκεται μέσα στον συνωστισμό των Δανών αμυντικών, βουτάει υπέροχα, ο διαιτητής ξεγελιέται και δείχνει την άσπρη βούλα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πέναλτι. Το ξέρουν ακόμα και αυτοί που λένε ότι είναι πέναλτι, αλλά επειδή υποστηρίζουν την Αγγλία δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Διότι αν υπάρχει έστω και ένας που βλέπει σε ριπλέι αυτή τη φάση και πιστεύει πράγματι πως είναι πέναλτι, δεν ξέρει ποδόσφαιρο. Και δεν ξέρει και κανονισμούς.

Η μεγάλη απορία, φυσικά, είναι τι κάνει το VAR. Που υποτίθεται πως ήρθε για να μας γλιτώσει από τέτοιου είδους καραμπινάτες αδικίες. Που υποτίθεται πως είναι εδώ για να ξεδιαλύνει το τοπίο. Που υποτίθεται πως όταν διαιτητής κάνει λάθος, είναι εκεί το VAR για να το διορθώσει.

Στο Γούμπλεϊ όσοι ήταν στο VAR δεν μπήκαν καν στον κόπο να φωνάξουν τον διαιτητή να δει ξανά τη φάση. Επιτρέποντας να κριθεί ολόκληρος ημιτελικός EURO από ένα πέναλτι μαϊμού, λες και είμαστε στο 1986 που ο Μαραντόνα σκόραρε με το χέρι και δεν υπήρχε VAR για να διορθωθεί η αδικία. Τότε στη θέση του αδικημένου ήταν οι Άγγλοι. Τώρα είναι στη θέση του ευνοημένου.

Δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με τους Έλληνες… οπαδούς της Αγγλίας, της Ιταλίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας. Ο καθένας βλέπει το ποδόσφαιρο όπως εκείνος νομίζει, μπολιασμένος με την νοοτροπία του «όλα δικά μας». Εκείνο που περισσότερο απ’ όλα με εκνευρίζει είναι που η υπέροχη Δανία αποκλείστηκε με ποδοσφαιρικό σκάνδαλο.

Θα μπορούσε να είχε αποκλειστεί νωρίτερα ή αργότερα, με κάποιο κανονικό γκολ. Ή στη διαδικασία των πέναλτι, αν και πολύ αμφιβάλλω με τον Σμάιχελ σε τέτοια βραδιά να έμενε έξω. Αλλά εδώ μιλάμε για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο πιθανότατα και όλων των εποχών σε τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Γιατί σήμερα υπάρχει VAR. Γιατί σήμερα υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης. Γιατί σήμερα τα λάθη δεν είναι ανθρώπινα, αλλά εσκεμμένα. Και οι διαιτητές το βράδυ της Τετάρτης έκαναν ένα εσκεμμένο λάθος. Ήθελαν την Αγγλία στον τελικό με κάθε κόστος.

Κρίμα για τη Δανία, κρίμα για τη διοργάνωση, κρίμα και για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Πηγή: to10.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024