Υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε «Τηλεοπτικά Δικαιώματα» και Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο
Η συμφωνία ρυθμίζει την καταβολή των δικαιωμάτων για τη δημόσια παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων στα ξενοδοχεία της χώρας τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων «Τηλεοπτικα Δικαιώματα» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), μετά από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.
Πρόκειται για την επίτευξη μιας σημαντικής συνεργασίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονταν εδώ και πολύ καιρό από τους δύο φορείς.
Ο Οργανισμός Τηλεοπτικα Δικαιώματα εκπροσωπεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1, MAKEDONIA, MEGA, SKAI, STAR ως παραγωγούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπτικοακουστικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα τους.
Επιπλέον εκπροσωπεί στην Ελλάδα τα έργα πληθώρας ξένων τηλεοπτικών σταθμών – μελών του γερμανικού Οργανισμού CORINT MEDIA, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι: ProSieben, RTL, Bloomberg, Euronews, Al Jazeera κ.α.
Η συμφωνία ρυθμίζει την καταβολή των δικαιωμάτων για τη δημόσια παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων στα ξενοδοχεία της χώρας τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές.
Καθορίζονται με ρεαλισμό, ορθολογισμό και διαφάνεια οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας, δεδομένων μάλιστα των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, και κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.
Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής εδραιώνεται περαιτέρω η στενή συνεργασία ανάμεσα στον Οργανισμό ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
- Η Eurovision προσήλκυσε 35 εκατομμύρια λιγότερους τηλεθεατές λόγω του μποϊκοτάζ για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Επίθεση των ΗΠΑ σε ραντάρ του Ιράν μετά από κατάρριψη drones
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Αν προκληθούμε
- Η NSA φέρεται να προετοιμάζει το Mythos της Anthropic για χρήση σε κυβερνοεπιθέσεις
- Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν βρέφος κοντά στη Χεβρώνα με σφαίρα στο πρόσωπο – Τραυματίστηκαν και οι γονείς
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Σλούκα και Λεσόρ ενόψει του Game 3
- Οι μαύροι ρινόκεροι επέστρεψαν σε εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε
- Θερμή υποδοχή στην Κρήτη για την Εθνική Ομάδα (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-uvejs-bektas-2156172269-34066858-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442