Την πρώτη της μπανάνα που παράγεται με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα λανσάρει η Chiquita, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η συγκεκριμένη μπανάνα θα είναι αρχικά διαθέσιμη στο Βέλγιο και οι καταναλωτές θα μπορούν να την ξεχωρίζουν χάρη στα ειδικά πράσινα αυτοκόλλητα «CO2-neutral». Η εταιρεία έχει καταφέρει να αντισταθμίσει τις εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την εξόρυξη και επεξεργασία πρώτων υλών έως και τη διανομή αυτών των μπανανών, μέσα από την στήριξη του έργου αντιστάθμισης που υλοποιεί η Chiquita στην Κόστα Ρίκα, χώρα προέλευσης των μπανανών.

Φυσικά, όπως όλες οι μπανάνες Chiquita, έτσι και η μπανάνα με ουδέτερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα διατηρεί την ίδια εξαιρετική ποιότητα και απολαυστική γεύση που έχουν αγαπήσει οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.

Η Chiquita επέλεξε το Βέλγιο για να λανσάρει την μπανάνα με ουδέτερο αποτύπωμα, λόγω της εικόνας του ως η χώρα που συνδέει τον τρόπο ζωής Βόρειας και Νότιας Ευρώπης. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι οι λιανοπωλητές και καταναλωτές στο Βέλγιο είναι ανοιχτοί σε νέα προϊόντα και σε σύγκριση με άλλες χώρες, πολλά προϊόντα με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα πωλούνται ήδη στην αγορά.

Από την άνοιξη του 2021, οι μπανάνες της Chiquita που προέρχονται από την Κόστα Ρίκα και πωλούνται στο Βέλγιο είναι πιστοποιημένες Carbon Neutral®, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Carbon Neutral, το κορυφαίο παγκόσμιο πλαίσιο για την ουδετερότητα άνθρακα. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εκπομπές αερίων που σχετίζονται με την εξαγωγή και επεξεργασία πρώτων υλών της Chiquita, μέχρι και τη διανομή των μπανανών της μετρούνται και αντισταθμίζονται σε μηδενικές.

Το πρόγραμμα αντιστάθμισης ρύπων της Chiquita ξεκίνησε στην κοινότητα Quebrada Grande στην Guanacaste, όπου μέσα σε ένα λιβάδι φάρμας γαλακτοκομικών εγκαταστάθηκαν 25 ανεμογεννήτριες. Το αιολικό πάρκο παράγει περίπου 226.000 MWh καθαρής, ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, το οποίο στη συνέχεια αποστέλλεται στο δημόσιο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Το έργο προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια που διαφορετικά θα παράγονταν από ορυκτά καύσιμα, αποτρέποντας έτσι την εκπομπή περίπου 80.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr