Αφού πούλησε όλα τα σπίτια του, εκτός από ένα αρχοντικό του στην Καλιφόρνια, ο Μασκ μετεγκαταστάθηκε στο Boca Chica του Τέξας, κοντά στον χώρο ανάπτυξης και δοκιμών του SpaceX. Με αποστολή να ταξιδέψει ανθρώπους στον Άρη, ο Μασκ ίδρυσε την εταιρεία τον Μάιο του 2002, σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και λανσάροντας διαστημόπλοια.

Με καθαρή αξία 169,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να κατέχει πολλά περιουσιακά στοιχεία, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί στις «μεγαλύτερες αποστολές» – πιθανότατα ο λόγος για αυτήν την κίνηση. Τώρα κατοικεί κυρίως σε ένα κουτί: το «Casita» («μικρό σπίτι» στα Ισπανικά), που παράγεται από την Boxabl, μια επιχείρηση που δημιουργεί σπίτια που μπορούν να παραδοθούν και να συσκευαστούν με επίπεδη συσκευασία, με την εγκατάσταση να διαρκεί μόνο μία ημέρα.

Η εταιρεία δημοσίευσε μια ενημέρωση τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι είχε ολοκληρώσει ένα σπίτι Casita για έναν «υψηλού προφίλ», «κορυφαίο μυστικό» πελάτη στο Boca Chica, ο οποίος τυχαία είχε βάλει μια αφίσα ενός πυραύλου SpaceX Falcon 9 στην πόρτα τους.

Δημιουργημένο σαν ένα κανονικό στούντιο διαμέρισμα, έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς: μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και ένα μεγάλο δωμάτιο χωρισμένο σε σαλόνι / υπνοδωμάτιο. Διαθέτει χαμηλούς λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη αν ληφθεί υπόψη η ισχυρή στάση της Tesla για τη βιωσιμότητα.

Από το εσωτερικό, ο χώρος μοιάζει σχεδόν με ένα συνηθισμένο διαμέρισμά , χωρίς πολυτέλειες. Σύμφωνα με ένα tweet του ίδιου του Musk, «είναι κάπως φοβερό όμως».

Δείτε το εσωτερικό του

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr