Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψηφιακές προσθήκες στα προσεχώς των VW ID.

Ψηφιακές προσθήκες στα προσεχώς των VW ID.

Η VW δρομολογεί τα πρώτα over the air updates για την ηλεκτρική σειρά των ID. τα οποία επιφυλάσσουν αναβαθμίσεις για το σύστημα ελέγχου φωτιστικών σωμάτων, το infotainment και το ψηφιακό βοηθό εξοικονόμησης ενέργειας.

H γερμανική φίρμα προανήγγειλε μια σειρά ενημερώσεων για τα μοντέλα της σειράς I.D, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του θέρους μέσω over the air updates. Οι αναβαθμίσεις θα ξεκινήσουν από τα πρώτα ID.3 παραγωγής και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα iD.3 και το ID.4.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της VW, το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει μια σειρά βελτιωμένων ρυθμίσεων που σχετίζονται με τις επιμέρους λειτουργίες των οχημάτων, την άνεση αλλά και τις επιδόσεις. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα είναι πρώτη πολλών που θα ακολουθήσουν, καθώς η γερμανική φίρμα έχει υποσχεθεί ότι θα βελτιώνει συνεχώς τα μοντέλα της τα οποία θα επωφελούνται από μία αντίστοιχη αναβάθμιση κάθε 12 εβδομάδες.

Η πρώτη αναβάθμιση λογισμικού με τα διακριτικά 2.3 αφορά τρεις βασικές λειτουργίες. Κατά πρώτον θα επιφέρει βελτιώσεις στο σύστημα ID. Light, το οποίο εκτός από τη διαδικασία φόρτισης θα επισημαίνει στον οδηγό με φωτεινά σήματα πότε να αποσύρει το πόδι του από το δεξί πεντάλ προς όφελος της μεγιστοποίησης της αυτονομίας.

Η δεύτερη προσθήκη αφορά το ευφυές σύστημα των κεντρικών φωτιστικών σωμάτων το οποίο ρυθμίζει αυτόματα την κεντρική δέσμη των φώτων προκειμένου να μην τυφλώνει τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς. Η αναβάθμιση θα δώσει τη δυνατότητα στο σύστημα να αναγνωρίζει πλέον οχήματα όπως μοτοσικλέτες αλλά και ποδήλατα καθιστώντας πιο ασφαλή την νυχτερινή οδήγηση.

Η τελευταία προσθήκη αφορά το infotainment το οποίο με την αναβάθμιση θα αποκτήσει νέους ψηφιακούς διακόπτες και γραμματοσειρές, θα βελτιώσει την αναγνωσιμότητά του, βελτιστοποιώντας παράλληλα  την χρηστικότητά του.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία εγκατάστασης του update, οι ιδιοκτήτες θα έχουν την δυνατότητα επιλογής της χρονικής στιγμής εγκατάστασής του ωστόσο όταν αυτή ξεκινήσει ο οδηγός θα πρέπει να παραμείνει ακινητοποιημένος μέχρι να ολοκληρωθεί.

Επίσης προκειμένου οι ιδιοκτήτες να μπορούν να επωφεληθούν από την αναβάθμιση θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει λογαριασμό.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, οι μηχανικοί λογισμικού της VW υπόσχονται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να μεταβάλουν και να βελτιώσουν το σύνολο των 35 μονάδων ελέγχου των μοντέλων ID. Κάτι που σημαίνει ότι δυνητικά θα μπορούν να παρέμβουν και στις δυνατότητες αυτονομίας ξεκλιεδώνοντας παραπάνω χιλιόμετρα καθώς και μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Βέβαια, οι αναβαθμίσεις δεν πρόκειται να είναι εφ’ όρου ζωής δωρεάν καθώς, αφενός θα δίνουν πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες και δυνατότητες, αφετέρου η λογική αναβαθμίσεων προσφέρει με τη σειρά της ένα νέο τρόπο εισροής εσόδων για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη παράμετρο η VW δεν έχει προς το παρόν ανακοινώσει τις προθέσεις της καθώς φαίνεται να βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των καταναλωτών σε σχέση με το ποσό που διατίθενται να καταβάλλουν για συγκεκριμένες αναβαθμίσεις.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024