Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρνητές: Ψαρεύουν στα θολά νερά των απαγορεύσεων για τους ανεμβολιαστούς

Αρνητές: Ψαρεύουν στα θολά νερά των απαγορεύσεων για τους ανεμβολιαστούς

Μπορούν οι απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους να λειτουργήσουν ως πεδίο ευκαιρίας για τους αρνητές ή τους ψεκασμένους;

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρνητές του κοροναϊού, προσπαθούν να οργανωθούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα περιορισμού, στις μάσκες ή στα εμβόλια, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να οικοδομήσουν ένα κίνημα στους δρόμους, αντίστοιχο με αυτά που βλέπουμε στο εξωτερικό.

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο ότι μία ομάδα στο Facebook που ονομάζεται «Μαγαζιά χωρίς μπόλι»(εμβόλιο), έχει συγκεντρώσει μέσα σε λίγο χρόνο 60,5 χιλιάδες μέλη.

Αν και από τη μεγάλη πλειοψηφία των αναρτήσεων μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι πρόκειται για αρνητές που πιστεύουν ότι η μάσκα (φίμωτρο) δεν προστατεύει αλλά προκαλεί πρόβλημα, ότι τα εμβόλια είναι για το κακό μας και όλα αυτά σε συνδυασμό με μπόλικη αναφορά στη «Νέα τάξη πραγμάτων», σε αναφορές σε εθνικιστικές κορώνες, σε καλέσματα για αντίσταση απέναντι στους υποταγμένους, η προσέλκυση τόσου κόσμου, χρειάζεται προσοχή.

Μαύρη λίστα σε μαγαζιά

Η ομάδα έγινε δημοφιλής αφού τα μέλη της αναζητούν μαγαζιά που δέχονται ανεμβολίαστους προκειμένου να τα προωθήσουν, αν και δεν λείπουν και όσοι ψάχνουν για μαγαζιά που θα δέχονται εμβολιασμένους και προτείνουν μποϊκοτάζ.

Μία σειρά από καταστήματα δηλώνουν τη συμμετοχή τους, από εστιατόρια μέχρι ινστιτούτα αισθητικής.

Μέσα στα πολλά σχόλια μπορεί να διακρίνει κανείς και κάποιους εμβολιασμένους που ωστόσο διαφωνούν με τον διαχωρισμό της κοινωνίας σε αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο και σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει.

Η ομάδα οργανώνεται και τοπικά ενώ υπάρχουν και προτάσεις για το πως να συνεχίσουν από εδώ και πέρα. Από μηνύσεις μέχρι ξύλο, και από παύση πληρωμών μέχρι εμπάργκο, οι επισκέπτες της ομάδας καταθέτουν τις απόψεις τους για να σταματήσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο κίνδυνος που αναδεικνύεται έχει να κάνει με το κατά πόσο μετά τις απαγορεύσεις, οι απόψεις που συχνά αναφέρονται ως ψεκασμένες στο δημόσιο διάλογο, θα αρχίσουν να αποκτούν μεγαλύτερη απήχηση, ιδίως πίσω από έναν πιασάρικο τίτλο.

Κάποιες από τις φωτογραφίες στην ομάδα

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024