Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εβρος: Ανοίγουν τα σύνορα στις Καστανιές για πρώτη φορά μετά την υβριδική επίθεση της Τουρκίας

Εβρος: Ανοίγουν τα σύνορα στις Καστανιές για πρώτη φορά μετά την υβριδική επίθεση της Τουρκίας

Ο μεθοριακός σταθμός στις Καστανιές Εβρου είχε μετατραπεί για ημέρες σε... εμπόλεμη περιοχή εξαιτίας της βίαιης επιχείρησης χιλιάδων μεταναστών να εισέλθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Ανοίγουν από σήμερα τα σύνορα στις Καστανιές του Εβρου και θα λειτουργεί πλέον ο μεθοριακός σταθμός και το Τελωνείο, 16 μήνες μετά την υβριδική επίθεση της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας με τη βίαιη επιχείρηση εισβολής χιλιάδων μεταναστών.

Στο ΦΕΚ

Σύμφωνα με το evros-news.gr, το οποίο επικαλείται χθεσινό ΦΕΚ, σήμερα Σάββατο 3 Ιουλίου ανοίγει ξανά ο μεθοριακός σταθμός.


Η αναφορά στο ΦΕΚ

Μάλιστα, ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία ώστε να απομακρυνθούν τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί από το Τελωνείο μέχρι το σημείο της ελληνοτουρκικής συνοριογραμμής για να γίνονται απρόσκοπτα οι διελεύσεις.

Επίσης, από χθες εγκαταστάθηκε και συνεργείο του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιεί τα rapid test των εισερχομένων.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Δεν θα επιτρέπεται βέβαια να εισέρχονται οι Τούρκοι στην Ελλάδα, όπως άλλωστε δεν επιτρέπεται να έρχονται και από τους Κήπους οι οποίοι λειτουργούν κανονικά από χθες, αλλά οι Ελληνες θα μπορούν να πηγαίνουν στη γειτονική Αδριανούπολη και γενικότερα στην Τουρκία, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν. Δηλαδή:


Στιγμιότυπο από τη βίαιη επιχείρηση εισβολής χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία (φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

1. Ολοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα πριν την άφιξή τους στη χώρα.

Η απόδειξη συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, που αποστέλλεται αυτόματα με ηλεκτρονικό μήνυμα στον επιβάτη από το σύστημα, θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο. Εγκυρη φόρμα PLF, με κωδικό QR, θεωρείται αναγκαία για την είσοδο σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού

2. Ολοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου στη Χώρα, οφείλουν:
α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή και σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Δείτε ολόκληρο το Φ.Ε.Κ. 

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους ή

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test)

Με διαβατήρια της ΕΕ

και, βα) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον εργαστηριακό έλεγχο με PCR και εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

Οι Τούρκοι που έχουν διαβατήρια χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως π.χ οι μετανάστες στη Γερμανία, θα μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν στη γειτονική χώρα πλέον από τις Καστανιές.

Πηγή: evros-news.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024