Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κικίλιας για εμβολιασμό παιδιών: Θα δρομολογηθεί μόλις υπάρξει εισήγηση – Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων

Κικίλιας για εμβολιασμό παιδιών: Θα δρομολογηθεί μόλις υπάρξει εισήγηση – Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων

Μήνυμα από Κρήτη, το νησί να γίνει πρωτοπόρος και στον εμβολιασμό.

Μόλις υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής για εμβολιασμό παιδιών, θα δρομολογηθεί αυτή η δυνατότητα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σε δηλώσεις από το Ρέθυμνο Κρήτης και ερωτηθείς σχετικά με τον προβληματισμό που υπάρχει για τον εμβολιασμό στις μικρότερες ηλικίες, ο κ. Κικίλιας είπε πως «το έχει ήδη συζητήσει η Επιτροπή. Νομίζω ότι έχουν βγει και στελέχη της Επιτροπής και μιλούν για την εισήγηση την οποία πρόκειται να κάνουν. Μόλις γίνει αυτή η εισήγηση, θα δρομολογήσουμε και αυτή τη δυνατότητα».

Όπως τόνισε, «με μεγάλη προσοχή, επαγγελματισμό και οργάνωση, έχουμε σχεδιάσει ένα άρτιο, εξαιρετικού και πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα εμβολιασμού. Πάντα με ασφάλεια, πάντα ενημερώνοντας τους πολίτες, πάντα με διαφάνεια, πάμε βήμα-βήμα».

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Εμβολιασμοί από κινητές μονάδες σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές

Επεσήμανε, δε, ότι «έχουμε φτάσει πλέον πάνω από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Αυτό σημαίνει 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον μήνα, κατά πολύ παραπάνω από το πρόγραμμα το οποίο είχαμε πει στην αρχή ότι θα κάνουμε». Συμπλήρωσε, εξάλλου, ότι «σιγά-σιγά, καθώς ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός και η αυτή φάση για αυτούς οι οποίοι έκλεισαν ραντεβού και θέλουν να εμβολιαστούν, τώρα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας».

Η Κρήτη να είναι πρωτοπόρος στον εμβολιασμό

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε «να επικρατήσει η κοινή λογική και να σπεύσουμε όλοι να εμβολιαστούμε» και στάθηκε στην ανάγκη να προστατευθούν οι πολίτες και το τουριστικό προϊόν, ενώ υπογράμμισε ότι η Κρήτη πρέπει να είναι πρωτοπόρος στον εμβολιασμό. Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι δίδεται η δυνατότητα σε δημοτικούς άρχοντες να συντάξουν λίστες, προκειμένου να μεταβούν εκεί Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας.

«Θέλουμε να διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας, έτσι ώστε να αυξήσουμε κι άλλο το ποσοστό των εμβολιασμένων, ειδικά των νέων ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: «Μην καπελώνετε τους νέους. Αφήστε τους να αποφασίσουν από μόνοι τους»

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των μεταλλάξεων. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αυτή η πανδημία, που είναι μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, να εξελιχθεί όπως εξελίσσεται και σε άλλες χώρες και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι».

«Ανακοίνωσα ότι ξεκινάει και το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών σε κατάκοιτους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Καλούμε και τους ιδιώτες γιατρούς του Νομού, να συμμετέχουν, να μπουν στις πλατφόρμες με την αποζημίωση την οποία θα πάρουν για να εμβολιάσουν τους συμπατριώτες μας, τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν» συνέχισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν σε κοινότητες που έχουν ήδη καταθέσει αιτήματα. Όπως είπε, το πρόγραμμα ξεκινά από την Κρήτη στις 6 Ιουλίου και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024