Φωτογραφίες: Automedia

Η γερμανική φίρμα συνεχίζει την επιθετική στρατηγική της σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνηση η οποία φυσικά δεν περιορίζεται στα στενά όρια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Για την ακρίβεια το συγκεκριμένο δείγμα γραφής αφορά την κινεζική αγορά και ουσιαστικά πρόκειται για την υπό έξελιξη έκδοση παραγωγής που παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της Σαγκάης με τον… αφαιρετικό τίτλο Audi Concept Shanghai.

O λόγος για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV σαφώς μεγαλύτερο από τα πολύ πρόσφατα Q4 e-tron και Q4 e-tron Sportback, σχεδόν ανάλογου μεγέθους με το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της Audi, E-Tron, καθώς το μήκος του νέου μοντέλου αναμένεται να φτάσει τα 4,87 μέτρα.

Αφετηρία για το νέο μοντέλο θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική ΜΕΒ η οποία ούσα εξαρχής σχεδιασμένη με γνώμονα την ηλεκτροκίνηση αναμένεται, συνδυαστικά και με τις συνήθεις εξασφαλίσεις της ηλεκτροκίνησης, να δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρως ευρύχωρο εσωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές των κινητήριων συνόλων, το νέο ηλεκτρικό  SUV μοντέλο της Audi αναμένεται να προσφέρεται σε διαμορφώσεις με ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα προσφέρουν ισχύ έως και 306 ίππους και την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δικινητες ή τετρακίνητες εκδόσεις. Το ή τα ηλεκτρικά μοτέρ αναμένεται να τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου 58 ή 77 KWh εξασφαλίζοντας αυτονομία έως και 588 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου NEDC.

Για την ακρίβεια το μόνο κομμάτι του παζλ που λείπει από το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi είναι η ονομασία του η οποία σίγουρα πάντως δεν θα είναι Q6 e-tron καθώς η γερμανική φίρμα ετοιμάζει ήδη ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο με τη συγκεκριμένη ονομασία για την Ευρώπη το οποίο θα βασίζεται στην υψηλών επιδόσεων ηλεκτρική πλατφόρμα PPE.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο