Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η σεξουαλική υγεία είναι η καλύτερη μέθοδος αντιγήρανσης;

Γιατί η σεξουαλική υγεία είναι η καλύτερη μέθοδος αντιγήρανσης;

Τα οφέλη μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής είναι ανεξάντλητα και επηρεάζουν και τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε

Πολλές είναι οι επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι το σεξ αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να πάει κανείς κόντρα στα σημάδια του χρόνου.

Για ποιους λόγους το σεξ όμως θεωρείται αποτελεσματικό μέσο αντιγήρανσης και μας κάνει να διατηρούμε τη νεότητά μας;

Κυκλοφορία του αίματος:

Το σεξ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία, με τη σειρά της, θα σας κάνει να δείχνετε νεότεροι. Η βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος βοηθάει στο να φτάσει περισσότερο οξυγόνο στο δέρμα σας.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, επίσης, το σώμα ιδρώνει και αυτό λειτουργεί ως ένα φυσικό καθαριστικό για το δέρμα σας, επειδή βοηθάει στην αποβολή των τοξινών.

Ενδορφίνες:

Το σεξ είναι το πιο φυσικό αντικαταθλιπτικό. Όταν έχετε οργασμό, το σώμα απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές, που ονομάζονται ενδορφίνες, οι οποίες κάνουν «θαύματα» στον οργανισμό σας.

Οι ενδορφίνες προκαλούν αισθήματα ευφορίας, μετριάζουν την όρεξη σας και ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού σας.

Όταν το επίπεδο των ενδορφινών στο σώμα είναι υψηλό, είναι επίσης λιγότερο πιθανό να αισθάνεστε τον πόνο, γεγονός που βοηθάει εκείνους που υποφέρουν από αρθρίτιδα ή άλλους μυοσκελετικούς πόνους που έρχονται με την αύξηση της ηλικίας.

via GIPHY

Ανοσοποιητικό σύστημα:

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, παράγουν περισσότερη ανοσοσφαιρίνη-Α (IgA), η οποία είναι ένα αντίσωμα που σας προστατεύει από τη γρίπη, τα κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.

Περισσότερο σεξ σημαίνει περισσότερη IgA, που με τη σειρά του συμβάλλει σε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Και όταν είστε υγιείς εσωτερικά, έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείχνετε νεότεροι και εξωτερικά.

Πίεση:

Σχετική επιστημονική έρευνα έδειξε ότι όταν οι συμμετέχοντες έκαναν σεξ πριν υποβληθούν σε μια αγχωτική κατάσταση, η αρτηριακή τους πίεση δεν αυξανόταν τόσο, όσο εκείνων που απείχαν από το σεξ.

Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Οιστρογόνα:

Τα επίπεδα των οιστρογόνων μιας γυναίκας μειώνονται φυσιολογικά με την ηλικία. Έχει αποδειχθεί ότι τα οιστρογόνα προστατεύουν από τις καρδιακές παθήσεις. Κατά τη διάρκεια του σεξ, τα επίπεδα των οιστρογόνων μιας γυναίκας αυξάνονται κατακόρυφα.

via GIPHY

Κολλαγόνο:

Άλλη μία από τις πιο σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες του σεξ είναι ότι αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου στο σώμα σας, η οποία είναι απαραίτητη για σφριγηλό και υγιές δέρμα -ένα από τα βασικά εργαλεία για να φαίνεστε νεότεροι.

Το κολλαγόνο είναι αυτό που δίνει στο δέρμα σας ελαστικότητα και βοηθάει στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων. Όσο περισσότερο κολλαγόνο παράγει το σώμα σας, τόσο καλύτερο και πιο νεανικό θα φαίνεται το δέρμα σας.

Απώλεια βάρους:

Με μισή ώρα σεξουαλικής επαφής μπορείτε να κάψετε μέχρι και 85 θερμίδες.

via GIPHY

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024