Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΞ: Πρόσθετα μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

ΠΟΞ: Πρόσθετα μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Μεταξύ άλλων ζητούν να επεκταθεί το μέτρο των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και τον Ιούλιο και να επανεξεταστεί για τους επόμενους μήνες, ανάλογα με την πορεία της  πανδημίας

Πρόσθετα μέτρα στήριξης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στο μέτωπο της πανδημίας, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) από τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Τουρισμού.

«Δυστυχώς οι μεταλλάξεις του Covid-19 μας οδηγούν και σε μια “μεταλλαγμένη” τουριστική περίοδο, με πληρότητες που δεν επιτρέπουν την ομαλή επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και με τεράστιες διαφοροποιήσεις ανά επιχείρηση και προορισμό.  Bασικές αγορές όπως η Βρετανία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές και σε άλλες που έδειχναν σταδιακά να ανοίγουν, όπως η Ρωσία, επιβλήθηκαν ξαφνικά πρόσθετοι υγειονομικοί έλεγχοι στις μετακινήσεις, που λειτουργούν αποτρεπτικά ως προς τις κρατήσεις», τονίζει η ΠΟΞ σε επιστολή της προς τα τρία υπουργεία.

Είναι βέβαιο, αναφέρει η Ομοσπονδία,  πως τουλάχιστον και τον Ιούλιο θα έχουμε επιχειρήσεις και προορισμούς πολλών ταχυτήτων. Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ δεν μπορεί να καλύψει όλες τις περιπτώσεις. Από την άλλη, τα ξενοδοχεία έκλεισαν το 2020 με μέση μείωση κύκλου εργασιών άνω του 75% και τελικά έως και σήμερα υπολειτουργούν, με πληρότητες που δεν ξεπερνούν το 35-45%.

Για τους λόγους αυτούς, τονίζει η ΠΟΞ, «προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό δίχτυ προστασίας για τις επιχειρήσεις, ενόψει των δύσκολων μηνών που έχουμε μπροστά μας» θα πρέπει να ληφθούν τα εξής στοχευμένα μέτρα:

Να επεκταθεί το μέτρο των αναστολών των συμβάσεων εργασίας και τον Ιούλιο και να επανεξεταστεί για τους επόμενους μήνες, ανάλογα με την πορεία της  πανδημίας.

Για τις επιχειρήσεις που λόγω προορισμού ή εθνικότητας εισερχόμενου τουρισμού, καταφέρνουν να έχουν μια πληρότητα άνω του 50% και ενδεχομένως είναι σε θέση να απασχολήσουν ορισμένους εργαζομένους με πλήρες ωράριο, να υπάρχει κάλυψη των εργοδοτικών εισφορών (κατά το πρότυπο όσων ίσχυσαν την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2020.
Όσον αφορά την πληρέστερη κάλυψη των εργαζομένων, να υπάρχει η δυνατότητα λήψης του επιδόματος ανεργίας ακόμα και με 50 ένσημα.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024