
Σύνοδος Κορυφής: Σε επιφυλακή για να αποφευχθούν εντάσεις από την Τουρκία
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν
«Οι εντάσεις με την Τουρκία έχουν μειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί όλο το καλοκαίρι και σε πλήρη στήριξη έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου», δήλωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η ΕΕ “επαναδεσμεύεται” σε μια «συνεργασία» με την Τουρκία στο θέμα των προσφύγων. Όπως είπε, η Τουρκία έχει σημαντικό ρόλο και ευθύνη στο ζήτημα των προσφύγων και ως εκ τούτου «αποσαφηνίσαμε τη στρατηγική μας για τη χρηματοδότηση στο ζήτημα αυτό».
Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία, ο Εμ. Μακρόν είπε ότι είναι “ξεκάθαρα” και έρχονται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου.
Σημείωσε, τέλος, ότι η ΕΕ ενθαρρύνει την Τουρκία να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
- Δήμος Χανίων: Ορκίστηκαν οι 22 νέοι δημοτικοί αστυνομικοί
- Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για την Παρασκευή πήρε η 77χρονη για να απολογηθεί για τον θάνατο του συζύγου της
- Αιχμηρό σχόλιο Τσίπρα για υποκλοπές και παρακολουθούμενους υπουργούς – «Εν δυνάμει εκβιαζόμενος… τα σχόλια περιττεύουν»
- Τσουκαλάς: Γιατί θέλει επιπλέον χρόνο η κυβέρνηση; Διαπραγματεύεται με κάποιον; – Έχει δύο ημέρες προθεσμία
- Slowjamastan: Ο Σουλτάνος της Ειρήνης μας καλωσορίζει στο φρέσκο σουρεαλιστικό μικροέθνος της Γης
- H Apple στα 50 – Από ένα γκαράζ στην κορυφή του κόσμου μέσα σε μισό αιώνα




