Ζαχαράκη στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας: Ο εμβολιασμός το κλειδί για την επόμενη μέρα
Η κ. Ζαχαράκη αναφερόμενη στη Δυτική Ελλάδα είπε ότι «η περιοχή δένει τον τουρισμό με την ιστορία και τον πολιτισμό».
Στον διπλωματικό μαραθώνιο που δίνει η χώρα μας στον τουρισμό, με την υπογραφή διμερών συμφωνιών, αναφέρθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μίλησε στην τελευταία ενότητα της δεύτερης μέρας του τρίτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Alma Anaptixis ενώ μίλησε για τη μεγάλη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας πως είναι το κλειδί για την επόμενη μέρα.
Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία έδωσε τα συγχαρητήριά της στους διοργανωτές, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά εύστοχο τον τίτλο Alma Anaptixis, σχολιάζοντας «του χρόνου θα μιλάμε για άλμα υπέρβασης και θα κάνουμε πολλά ακόμη άλματα ανάπτυξης».
Η κ. Ζαχαράκη αναφερόμενη στη Δυτική Ελλάδα είπε ότι «η περιοχή δένει τον τουρισμό με την ιστορία και τον πολιτισμό».
Νωρίτερα, η Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω διαδικτύου, αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης. Ευχαρίστησε τους οργανωτές του Συνεδρίου, τονίζοντας ότι «το συνέδριο διεξάγεται σε μια ιστορική στιγμή, που συμπληρώνονται 450 χρόνια από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου. «Τουρισμός και Αγροτική Ανάπτυξη», είπε η κα Καλογήρου, «είναι αλληλένδετα», ενώ όπως είπε «η Αιτωλοακαρνανία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, τα οποία είναι η πολύ πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά κι όχι μόνο».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κοτρώνης, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αιτωλικής Αναπτυξιακής, αναφέρθηκε στα θέματα της διαχείρισης του τουριστικού προορισμού, τονίζοντας ότι η Αιτωλική Αναπτυξιακή κατάφερε, μετά από μεγάλες προσπάθειες, να είναι μέσα στις πιο πετυχημένες αναπτυξιακές της χώρας. Έκανε κοινωνό την Υφυπουργό στα προβλήματα και τα θέματα που αντιμετωπίζει, όπως η σημαντική έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό από τους δήμους, το οποίο προσπαθεί να καλύψει με τη συνεργασία μεταξύ των δήμων.
Η ενότητα έκλεισε με την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης των μνημείων Αιτωλοακαρνανίας από την Ολυμπία Βικάτου, Έφορο Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας.
Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Δημήτρης Παπαδάκης, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Συνείδηση».
- «Αυτοί έκαψαν τη Marfin»
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομων σκευασμάτων διατροφής – Άνω των 200.000 ευρώ η φοροδιαφυγή
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Η Euroleague και οι καλύτερες φάσεις του MVP, Σάσα Βεζένκοφ (vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442