Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κολυμβητήριο …Φάντασμα

Κολυμβητήριο …Φάντασμα

Θα γίνει ποτέ κολυμβητήριο στην Αγία Παρασκευή ή και μετά από δέκα χρόνια θα συνεχίζουμε να το αναφέρουμε ως εν δυνάμει έργο; Διότι ήδη η μια δεκαετία ξεπεράστηκε.

Κολυμβητήριο ακούνε αλλά κολυμβητήριο δεν βλέπουν οι δημότες της Αγίας Παρασκευής.  Ο πρώην μάλιστα δήμαρχος  και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σταθόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε αναφορικά με το σημείο που φαίνεται πως η δημοτική αρχή Βασίλη Ζορμπά θέλει να το κατασκευάσει:

«Χωρίς καμία διάθεση συνεννόησης ο κ. Ζορμπάς επιδιώκει κατασκευή ανοιχτού κολυμβητήριου, στην Νέα Ζωή, χωρίς θέσεις στάθμευσης και με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων 50 μέτρων. Αυτή ήταν η δημόσια δήλωση του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Ιουνίου. Θα προκαλέσει, έτσι, μεγάλο κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή με ταυτόχρονη οπτική ρύπανση και θόρυβο.

Θυμίζουμε ότι είναι ο ίδιος ο κ. Ζορμπάς που ακύρωσε τον διαγωνισμό του 2013 στη τελευταία του φάση, δηλ. στο άνοιγμα οικονομικών προσφορών για ανάδειξη μειοδότη, ένα διαγωνισμό που έθετε ως προϋπόθεση ολοκλήρωσης του κολυμβητηρίου, υπόγειο πάρκινγκ κάτω από την υπάρχουσα δεξαμενή.

Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, αν είναι σε γνώση των αρμοδίων, ανά ειδικότητα, μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας αυτή η εξέλιξη. Είναι γνωστό ότι το Συμβούλιο Επικρατείας ακύρωσε το έργο δυο φορές για αυτόν ακριβώς το λόγο (την έλλειψη θέσεων στάθμευσης) πριν κάποια χρόνια.

Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί το κολυμβητήριο στην Νέα Ζωή. Τον καλούμε(τον δήμαρχο) δημόσια να διοργανώσει άμεσα σύσκεψη με όλες τις παρατάξεις του Δήμου, την Τεχνική υπηρεσία, ειδικούς επί του θέματος επιστήμονες, τον Σύλλογο κατοίκων Τσακού και την ομάδα κατοίκων Νέας Ζωής για συζήτηση και λήψη αποφάσεων».

Σε μια δημοκρατική κοινωνία οι δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να τηρούνται στο απόλυτο. Διαφωνίες και αντιπροτάσεις θα υπάρχουν και έτσι πρέπει.

Όμως για να σταθούμε και λίγο στην ουσία του θέματος. Δεν μπορεί να βρεθεί ο ενδεδειγμένος τόπος και τρόπος υλοποίησης του έργου που παραμένει στάσιμο τόσα χρόνια;

Η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν γνωρίζουν που και πως θα μπορούσε να φτιαχτεί το κολυμβητήριο χωρίς να υπάρχουν προβλήματα εφόσον ισχύουν όσα ισχυρίζεται ο κ. Σταθόπουλος;

Αν ωστόσο, δεν υπάρχει η κατάλληλη τοποθεσία, ας βγούνε οι υπεύθυνοι να δηλώσουν πως κολυμβητήριο στο δήμο Αγίας Παρασκευής δεν θα γίνει διότι δεν υπάρχει η κατάλληλη έκταση που να πληροί τις προδιαγραφές.

Γιατί διαιωνίζεται το θέμα; Ένα κολυμβητήριο γιοφύρι της Άρτας και να μας συγχωρέσουν οι Αρτινοί για τον παραλληλισμό. Είμαστε βέβαιοι για τις καλές προθέσεις και την επιθυμία προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και της δημοτικής αρχής και των άλλων συμβούλων από όλες τις παρατάξεις. Ας ληφθεί πάντως μια απόφαση για ένα θέμα που συζητιέται τόσα χρόνια.

Κατέβηκε τα 25'' ο τρομερός Χρήστου στα 50μ. ύπτιο

Ας εξετάσουμε και μια ακόμη παράμετρο. Πριν από ένα χρόνο περίπου στις 8/7/2020 ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος σε προσωπική επιστολή κάλεσμα προς τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά πρότεινε με τον πιο επίσημο τρόπο οι δυο δήμοι να συνεργαστούν κατασκευάζοντας σε συγκεκριμένο σημείο, σχεδόν στα όρια των δήμων ευθύνης τους, από κοινού ένα κολυμβητήριο.

Από το 2010 μάλιστα, οι τότε διοικήσεις των δυο δήμων, είχαν υπογράψει σχετικό μνημόνιο συνεργασίας για την από κοινού κατασκευή και συνεκμετάλλευση ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου.

Συνεργασία που θα επεκτείνονταν -ύστερα από κοινή πρόταση το 2016 για μια διαδημοτική εγκατάσταση μεταφόρτωσης απορριμμάτων, ένα κεντρικό «πράσινο» σημείο και μιας μονάδα κομποστοποίησης.

Ο Ηλίας Αποστολόπουλος στην επιστολή του καταλήγοντας επισήμανε: «Επαναφέρω με τον πιο επίσημο τρόπο την πρόταση μου για την από κοινού κατασκευή και λειτουργία ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου στον λόφο Τσακού».

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει ικανό χώρο κατασκευής του κολυμβητηρίου χωρίς να επιβαρύνει καθόλου την καθημερινότητα των δημοτών κατά την άποψη μας. Ένας από τους λόγους της πρόσκλησης αυτής από τον δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού και πρόεδρο του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφορά και το λειτουργικό κόστος της συντήρησης του κολυμβητηρίου που η από κοινού κατασκευή και λειτουργία θα επιμερίζονταν στους δυο δήμους.

Να σημειώσουμε πως ο φάκελος για την χρηματοδότηση του έργου στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου «Αντώνης Τρίτσης» ήδη έχει κατατεθεί από τον δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024