Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ναυπλίου και για ΑΜΕΑ

Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Ναυπλίου και για ΑΜΕΑ

Μια κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς οφείλει να αποτελεί τον καθρέφτη του καθενός από εμάς καθώς εκεί αντανακλάται με πιστότητα αν κάναμε καλά τη δουλειά μας.

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην αναγκαιότητα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων και της προμήθειας κάθε απαραίτητου μηχανισμού ώστε οι συμπολίτες μας ΑΜΕΑ να αισθάνονται πως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δεν παλεύουν μόνοι. Αν μάλιστα, δεν πράξουν ότι είναι αναγκαίο οι θεσμοί, δίνουν μια άνιση μάχη.Το νέο έρχεται από το δήμο Ναυπλίου, όπου τοποθετήθηκε ειδικό αναβατόριο στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο για άτομα ΑΜΕΑ.  Είναι πάντως κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει από την «γέννηση» του κολυμβητήριου και όχι τις προηγούμενες ημέρες κατά την άποψη μου, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία της ενέργειας.

Πέρα του γεγονότος αυτού καθαυτού θα ήθελα να σταθούμε σε κάτι ακόμη. Το αναβατόριο έγινε με δωρεά του ναυπλιώτη κ. Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου προς τιμήν και στη μνήμη των γονέων του Μένιου και Ειρήνης Αναστασοπούλου. Είναι προφανές πως αν είχα μπροστά μου τον συγκεκριμένο κύριο θα του έσφιγγα το χέρι και θα τον θεωρούσα ευεργέτη για τον δήμο.

Η κίνηση του χειροκροτείται και είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η διευκόλυνση των ανθρώπων ΑΜΕΑ ώστε να απολαμβάνουν κάθε διαθέσιμο αγαθό, υπηρεσία, υποδομή είναι αναφαίρετο και εκ γενετής δικαίωμα τους. Ο δήμαρχος Ναυπλίου κ. Κωστούρος ευχαρίστησε τον κ. Αναστασόπουλο και στο επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει πρωτίστως την δωρεά. Δείγμα θετικό η απόδοση των τιμών όπου χρειάζεται.

«Το συγκεκριμένο αναβατόριο είναι πλέον στην διάθεση των ΑμΕΑ που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο ενώ η προμήθεια και λειτουργία του αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την βελτίωση των συνθηκών άθλησης και άσκησής τους.

Ήταν μία πρωτοβουλία η οποία αποτελούσε υποχρέωσή  και στην προκειμένη περίπτωση η καλύτερη πρόσβαση των ΑμΕΑ στην πισίνα πρέπει να έχει προτεραιότητα, αφού δίνεται η δυνατότητα, πολύ πιο εύκολα από πριν και σε συνδυασμό με τα αποδυτήρια ΑμΕΑ να κάνουν χρήση της πισίνας οι δημότες του .

Επισημαίνεται ότι ελάχιστα δημόσια κολυμβητήρια στην Ελλάδα διαθέτουν ανάλογο αναβατόριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου μεταξύ άλλων και ας σταθούμε στη φράση » Ήταν μία πρωτοβουλία η οποία αποτελούσε υποχρέωσή».

Ο δήμος αναγνωρίζοντας την υποχρέωση ύπαρξης του αναβατόριο στη πισίνα έπραξε τα αυτονόητα. Αποδέχθηκε την προσφερόμενη δωρεά. Δεν γνωρίζουμε αν είχε ο δήμος την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτεί με ιδίους πόρους το αναβατόριο, ή απλά θεώρησε πως όταν κάποιος συμπολίτης θέλει να προσφέρει για δικούς του λόγους στη πόλη πρέπει να τον αφήνει να το πράξει, δίνοντας του έτσι την δυνατότητα  να ικανοποιήσει την εσωτερική ανάγκη του για κοινωνική προσφορά αλλά και να βρεθούν και μιμητές της ενέργειας αυτής, δημιουργώντας μια κοινωνία αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης σε βάθος χρόνου.

Για ποια άλλωστε αυτοδιοίκηση μιλάμε χωρίς άμεση αλληλεπίδραση μεταξύ δημοτικής αρχής και πολιτών. Αυτοδιοίκηση πάνω από όλα σημαίνει αυτορρύθμιση αναγκών και προτεραιοτήτων. Το Ναύπλιο, η δημοτική αρχή και ο δωρητής μας απέδειξαν από όποια πλευρά και αν το δει κανείς πόσο ουσιαστικό είναι οι ανάγκες των πολλών και οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων πληθυσμού να γίνονται αφετηρία, για μια αλληλέγγυα κοινωνία.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024