Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημοτικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο ιδρύει ο Δήμος Ιλίου

Δημοτικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο ιδρύει ο Δήμος Ιλίου

Το Δημοτικό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ιλίου θα λειτουργεί με την επιστημονική υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δυο πλευρών.

Έναν νέο, πρωτοποριακό θεσμό, με σκοπό τη διάχυση της γνώσης και την, χωρίς αποκλεισμούς, ανάπτυξη δεξιοτήτων των πολιτών θέτει σε εφαρμογή ο Δήμος Ιλίου, με την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Πανεπιστημίου (Δη.Κοι.Π.Ι.), ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος είναι η προαγωγή της γνώσης σε θέματα κοινωνικού, ιστορικού, παιδαγωγικού και πολιτιστικού περιεχομένου, μέσα από κύκλους γνώσης, σεμινάρια, διαλέξεις και εκδηλώσεις με θέματα που απασχολούν την κοινωνία και ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα των πολιτών.
Η λειτουργία του Δη.Κοι.Π.Ι. θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο σε κεντρικό κτίριο του Δήμου Ιλίου και θα περιλαμβάνει κύκλους γνώσης διάρκειας δύο (2) τετραμήνων στους άξονες:

Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες

Επιστήμες της υγείας

Οικονομία και Διοίκηση

Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Αθλητισμός

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Η συνεργασία του Δήμου Ιλίου με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι στρατηγικής σημασίας και εδράζεται στην επιθυμία να αντληθούν γνωστικοί πόροι, που θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες διαβίωσης και θα προάγουν την κοινωνική ευημερία.

Η ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Πανεπιστημίου ήταν όραμα και στόχος ετών, προκειμένου να δώσουμε σε κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως ηλικίας, τη δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του, συμβάλλοντας παράλληλα στην αναπτυξιακή δυναμική του τόπου. Θέλω να ευχαριστήσω, από καρδιάς, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Ιωάννη Καλδέλλη, τον Κοσμήτορα Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Αθανάσιο Σπυριδάκο,
τον Κοσμήτορα Σχολής Μηχανικών Γεώργιο Ιωαννίδη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Ιλίου για θέματα Παιδείας, Συντονιστή των επιτροπών έργου του Δήμου Φώτη Μαρκόπουλο και τα μέλη, για την άριστη συνεργασία και να τους διαβεβαιώσω ότι η σύμπλευσή μας θα λειτουργεί πάντοτε προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και των φοιτητών».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024