Στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στην καθιερωμένη επαφή του ποντίφικα με τους πιστούς, τα βλέμματα αλλά και οι κάμερες ήταν στραμμένες στον Ματέο Βιλαρντίτα, ο οποίος ντύθηκε τη στολή του Spider-man και περίμενε υπομονετικά –ιδρώνοντας μέσα στη στολή του κάτω από τον καυτό ήλιο της Ρώμης- για να συναντήσει τον Πάπα,

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι συνήθως ο σταρ σε όλες τις συγκεντρώσεις στο Βατικανό καθώς μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κόσμου, που αναζητεί στο πρόσωπό του τη Θεία ευλογία, αλλά και των φωτογράφων που αναζητούν μια χειρονομία αγάπης και συμπόνιας για να απαθανατίσουν.

Μόνο που στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στην καθιερωμένη επαφή του ποντίφικα με τους πιστούς, τα βλέμματα αλλά και οι κάμερες ήταν στραμμένες σε μια φιγούρα υπερήρωα. Ο Ματέο Βιλαρντίτα, 28 ετών, ντύθηκε με τη στολή του Spider-man και περίμενε υπομονετικά –ιδρώνοντας μέσα στη στολή του κάτω από τον καυτό ήλιο της Ρώμης- για να συναντήσει τον Πάπα, στην ουρά με χιλιάδες άλλους πιστούς.

Ο Βιλαρντίτα είπε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να προσευχηθεί για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και ότι επρόκειτο να επισκεφθεί την παιδιατρική κλινική του Βατικανού αργότερα για να διασκεδάσει τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Μάλιστα, ο Βιλαρντίτα χάρισε στον ποντίφικα μια μάσκα του Spider-man σε μια χειρονομία για να του μεταφέρει ότι μέσα από αυτά τα μάτια βλέπει καθημερινά τον πόνο των άρρωστων παιδιών στα νοσοκομεία.

Ο Βιλαρντίτα άγγιξε τον Πάπα και δήλωσε ενθουσιασμένος επειδή ο Πάπας Φραγκίσκος αμέσως κατάλαβε την αποστολή του. Το Βατικανό χαρακτήρισε τον Βιλαρντίτα «έναν πραγματικά καλό υπερήρωα» καθώς όπως ο ίδιος δήλωσε στη διάρκεια της πανδημίας έκανε περισσότερα από 1.400 videocalls για να βοηθήσει τα παιδιά να χαμογελάσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν φορούσε μάσκα στη διάρκεια της συγκέντρωσης.

Πηγή: ΟΤ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr