Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέμβαση του ΚΚΕ στην ευρωβουλή για εμβόλια, Τουρκία και προσφυγικό

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην ευρωβουλή για εμβόλια, Τουρκία και προσφυγικό

«Mπροστά στη Σύνοδο Koρυφής αποδεικνύεται έμπρακτα σε μια σειρά χώρες ότι τα αναγκαία εμβόλια συμβάλλουν αλλά δεν μπορεί -όπως ισχυρίζονται Κομισιόν και κυβερνήσεις- να εναποτεθεί μόνο σε αυτά η αντιμετώπιση της πανδημίας» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης

Παρέμβαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ενόψει της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Ιουνίου πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην ομιλία του, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση ανέφερε ότι «μπροστά στη Σύνοδο Koρυφής αποδεικνύεται έμπρακτα σε μια σειρά χώρες ότι τα αναγκαία εμβόλια συμβάλλουν αλλά δεν μπορεί -όπως ισχυρίζονται Κομισιόν και κυβερνήσεις- να εναποτεθεί μόνο σε αυτά η αντιμετώπιση της πανδημίας. Η στρατηγική σας ενισχύει την εμπορευματοποιημένη και πανάκριβη  υγεία, το κριτήριο κόστος-όφελος που μας έφεραν ως εδώ.

Την ώρα που χρυσώνονται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι με το Ταμείο Ανάκαμψης η «αποπληρωμή» του φορτώνεται στο λαό με μνημόνια και νόμους-εκτρώματα για 10ωρη δουλειά, περιορισμό της απεργίας, τζογάρισμα των επικουρικών συντάξεων ενώ μετακυλίονται στο λαό νέοι «πράσινοι» και ψηφιακοί φόροι».

«Στον δε ανταγωνισμό με ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία η ΕΕ με στόχο την προσέλκυση της Τουρκίας, την αναγορεύει σε «ασφαλή χώρα» μεθοδεύοντας fast-track απελάσεις, και καταστολή τύπου Frontex, διαιωνίζοντας τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά. Μάλιστα βλέπει «βελτίωσή» της την ώρα που αυτή έχει εξαγγείλει νέες γεωτρήσεις στη ΝΑ Μεσόγειο και προωθεί διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο. Πρόκειται για αποδείξεις ότι η εμπλοκή της Ελλάδας και με κυβέρνηση ΝΔ στα σχέδια ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ μόνο νέα βάσανα προμηνύει για τους λαούς», κατέληξε στην παρέμβασή του ο Κ. Παπαδάκης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024