Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Ρουκέτες» Κραουνάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αντιπολίτευση κάνει …καριέρα!»

«Ρουκέτες» Κραουνάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Η Αντιπολίτευση κάνει …καριέρα!»

Προδημοσίευση της συνέντευξης του Σταμάτη Κραουνάκη στο «Πατρινόραμα»

«Ρουκέτες» κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο Σταμάτης Κραουνάκης μιλώντας στο περιοδικό «Πατρινόραμα» που κυκλοφορεί από αύριο στα περίπτερα.

Χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του από τις επιλογές και τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ως Κυβέρνηση όσο και ως Αξιωματική  Αντιπολίτευση, ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης ξεκαθαρίζει: «Δεν με απασχολεί καθόλου, η δεύτερη ευκαιρία του Τσίπρα!» και προσθέτει:

«Αυτό που με απασχολεί και στο οποίο κάνω πολύ σοβαρή κριτική, είναι ένα: Τι κάνει η Αντιπολίτευση; Καριέρα! Βλέπω όλοι σχεδιάζουν, πώς θα μοιραστούν τα ψηφαλάκια! Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή μία προσωπικότητα, που να δείχνει ότι πονάει τον τόπο! Από κανένα χώρο! Βλέπω παντού «κουτάκια». Με προετοιμασμένο λόγο! Τα έχουμε ξανακούσει όλα»

Και όσο για το μέλλον, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις πλέον από τον πρ. Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προβλέπει ότι «η συνθήκη θα γεννήσει καινούργιο πρόσωπο!» και προσθέτει: «Αυτή η γη θέλει τόσο πολύ να ξαναγεννηθεί και θα ξαναγεννηθεί! Είναι αναπόφευκτο! Πάμε προς τα εκεί και δυστυχώς οι μέτριοι πολιτικοί μας, δεν το κατανοούν. Και  μιλάω για όλες τις παρατάξεις αυτή τη στιγμή. Είναι τραγικά μονότονο και τραγικά απεχθές, κουραστικό και βαρετό, το πόσο οι πολιτικοί μας είναι έρημοι και σκότεινοι από το ουσιαστικό γίγνεσθαι! Κάνουνε μόνο λογαριασμούς!»

Όσο για τη δημόσια στήριξη που προσέφερε στο παρελθόν στον Αλέξη Τσίπρα, ο μουσικοσυνθέτης μιλώντας στην ίδια συνέντευξη στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο και το «Πατρινόραμα», σημειώνει:

«Κοιτάξτε: Ότι ήρθε μια στιγμή όπου ένας νέος ηγέτης, συμπαθέστατος, πήρε δύναμη από τον κόσμο, έφθασε να είναι εξουσία, είναι κάτι που όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι μας εκείνη την ώρα, είπαμε «Γένοιτο»! Βάλαμε την καρδιά μας και είπαμε «ρε παιδί μου, είναι ένας νέος άνθρωπος! Γένοιτο! Σε μία πάρα πολύ δύσκολη ώρα μάλιστα» Ναι, πήρε ψήφους, αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι επειδή η Δεξιά στην Ελλάδα είναι βαθιά ριζωμένη γενεά επί γενεά, του επιτρέψανε να γίνει Κυβέρνηση! Σε άλλα πέτυχε απ’ ότι φάνηκε, σε άλλα όχι! Πιστεύω ότι δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί για να κρίνουμε τους ανθρώπους.  Μην ξεχνάτε, ότι και για τον Τσίπρα, αυτό το «όχι» στο δημοψήφισμα, που έγινε «ναι», ήταν το μεγάλο του αγκάθι!»

Δριμεία όμως επίθεση εξαπολύει κατά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα: «Βλέπω και στα συλλαλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ κομματικούς υπαλλήλους! Παιδιά που είναι μισθωτοί του κόμματος και πολλοί από αυτούς δεν είναι και πρώτης τάξεως παιδιά! Αφήνω απ’ έξω τη Δεξιά και επικεντρώνω την κριτική μου στην Αντιπολίτευση, γιατί από εκεί περίμενα περισσότερα. Τη Δεξιά την ξέρουμε, είναι μία και δεν αλλάζει. Απλώς ακόμα και τώρα, αυτό το ιστορικό κόμμα της Ν.Δ. έχει ανεχθεί αυτή την παταγώδη μετριότητα, που λέγεται Μητσοτάκης. Και πιστεύω ότι κι αυτό δεν θα κρατήσει πολύ.»

Πάντως ο Σταμάτης Καραουνάκης προβλέπει δραματικές εξελίξεις: «Ακούστε: Γίνονται και θα γίνουνε πολλά! Η γενική κατεύθυνση αυτής της Κυβέρνησης, είναι να βάλει τα δύο πόδια της Ελευθερίας, σε ένα παπούτσι! Δεν θα μείνει τίποτα! Δεν θα καταφέρουνε τίποτα! Πιστεύω στη δύναμη του λαού! Υπομένει, υπομένει, υπομένει και κάποια στιγμή λέει «όχι»! Κάποια στιγμή ο λαός, λέει «όχι»! Στις επόμενες κάλπες θα υπάρχουν τρομερές εκπλήξεις! Ξεχνάνε, ότι όποτε βάλανε χέρι στη νεολαία, το πληρώσανε ακριβά! Όλα τα μεγάλα κινήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας, ξεκίνησαν από το ξεσήκωμα των νέων.»

Σε ότι αφορά την ενασχόλησή του με την πολιτική ξεκαθαρίζει: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική, δεν με ενδιαφέρουν οι θέσεις! Είμαι καλλιτέχνης. Ο κόσμος, οποιονδήποτε κομμάτων, με αγαπάει γι αυτό που κάνω! Μπορεί κάποιους να τους θυμώνω  γιατί έχω έναν ελεύθερο λόγο και κάνω κριτική, αλλά ο κόσμος στην μεγάλη του πλειοψηφία στη χώρα αυτή, αγαπάει τον Σταμάτη Κραουνάκη που γράφει τραγούδια. Δεν εξαργυρώνω αυτή την αγάπη, με καμία πολιτική θέση και σε κανένα κόμμα!»

Πάντως από το στόχαστρό του δεν βγάζει την Υπουργό Πολιτισμού, για την οποία σημειώνει ότι αν την έβλεπε στο δρόμο δεν θα της μιλούσε, παρά μόνο: «Θα κούναγα το κεφάλι μου, όπως το κουνάμε όταν βλέπουμε έναν άχρηστο άνθρωπο μπροστά μας!»

Και προσθέτει: «Σίγουρα ενόχλησα! Δεν κάθισα καλά, ήμουν πρωτεργάτης για τα πνευματικά δικαιώματα, αντιτάχθηκα σε αυτό το  γελοίο πρόσωπο που λέγεται Υπουργός Πολιτισμού. Δε νομίζω ότι έχει περάσει χειρότερο πρόσωπο, από αυτή τη γυναίκα σε αυτή τη θέση. Ήμουν πρώτη γραμμή μάχιμος και λογικά έφαγα «ξύλο»! Θα σου πω κάτι: Όπως τα κάνανε, έτσι και τους γυρίσανε στο κεφάλι! Και είμαι μαθημένος, γιατί είμαι αληθινά αριστερός και όχι στα κόμματα, αλλά στην πράξη, στην καθημερινότητα, στον τρόπο ζωής…»

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024