Γλυκά Νερά: «Στον πιλότο θα αφαιρέσουν τη γονική μέριμνα και κάθε επικοινωνία με το παιδί»
Η εκτίμηση του Νίκου Αγαπηνού για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας.
Με ενδιαφέρον, αλλά και αγωνία το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στη συζυγοκτονία στα Γλυκά Νερά και ειδικά στο θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, η οποία στερήθηκε τη μητέρα της από τόσο νωρίς.
Ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Αγαπηνός, κατέθεσε τη γνώμη του σχετικά με το ζήτημα της συνεπιμέλειας του άτυχος παιδιού, αλλά και στο κατά πόσο θα αναγνωριστούν στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ελαφρυντικά.
«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», δήλωσε.
«Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της», συμπλήρωσε.
Τέλος, ανέφερε πως:
«Ερευνάται και το πως έχει ζήσει ένας άνθρωπος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, οπότε έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστούν κάποια ελαφρυντικά. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».
- Μπλέικ Λάιβλι και Τζάστιν Μπαντόλνι κατέληξαν σε συμβιβασμό
- UEFA Champions League: Η καθηλωτική ρεβάνς Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν ζωντανά στο MEGA
- Handball Premier: ΑΕΚ – Ολυμπιακός, πράξη δεύτερη στους τελικούς
- Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα: Στους μύθους της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, απαντάμε με αλήθειες
- Γαστούνη: Έσπασαν και έκαψαν το μαγαζί του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί άγρια
- Κρήτη: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
- Παναγής Παπαληγούρας: Γνώση των πραγματικών προβλημάτων
- Η ΕΕ ποντάρει δισεκατομμύρια σε γιγάντια data center για ΑΙ – Κάποιοι το θεωρούν μάταιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442