Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γυμναστική και καύσωνας μπορούν να συνδυαστούν...υπό όρους!

Γυμναστική και καύσωνας μπορούν να συνδυαστούν…υπό όρους!

Συνεχίζουμε την άσκηση έξω, αλλά προσέχουμε κάποια πράγματα λίγο περισσότερο

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας δεν προσφέρει και τις πιο ιδανικές θερμοκρασίες το καλοκαίρι για γυμναστική. Η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο και η ζέστη τις περισσότερες ώρες της ημέρας είναι ανυπόφορη.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τη γυμναστική μας στην ύπαιθρο αν είναι κάτι που προτιμάμε και στο οποίο έχουμε συνηθίσει.

Πώς, όμως, μπορούμε να γυμναστούμε σε αυτές τις συνθήκες;

Για πολλούς η ζέστη είναι άλλη μια δικαιολογία (αρκετά ισχυρή για να είμαστε ειλικρινείς) για να δώσουν στον εαυτό τους ένα περιθώριο να χαλαρώσει από την άσκηση και να μπει σε διάθεση διακοπών, έχοντας περισσότερο χρόνο για βόλτες και ξεκούραση.

Γι’ αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, όσοι, όμως, πραγματικά θέλουν να συνεχίσουν τη γυμναστική τους, αλλά νιώθουν ότι η ζέστη δεν τους δίνει περιθώριο να το κάνουν, υπάρχουν τρόποι να την ξεπεράσετε και να συνεχίσετε κανονικά το δρόμο σας προς ένα σμιλεμένο σώμα και μια καλύτερη υγεία, χωρίς… διακοπές.

Τι πρέπει να πρροσέξετε, λοιπόν:

Πίνετε αρκετό νερό. Η ενυδάτωση είναι το άλφα και το ωμέγα.

Μην το παρακάνετε με την ένταση όταν έχει ζέστη. Κάντε διαλείμματα αν νιώθετε ότι ζαλίζεστε ή ζεσταίνεστε υπερβολικά και αν η ζαλάδα επιμείνει τότε διακόψτε την προπόνηση.

Αποφύγετε την προπόνηση τις πιο ζεστές ώρες τις ημέρας, όταν ο ήλιος είναι πολύ πιο έντονος – συνήθως αυτό το διάστημα είναι 12.00-17.00.

«Ακούστε» το σώμα σας. Αν νιώσετε ναυτία, ζαλάδα, κράμπες ή πονοκέφαλο, σταματήστε την άσκηση αμέσως, πιείτε αρκετά υγρά.

Οι ειδικοί συνιστούν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν ασκείστε σε θερμοκρασίες 29-32 βαθμών Κελσίου, ενώ αποφύγετε την προπόνηση έξω αν η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 32 βαθμούς.

Σε κάθε περίπτωση, πίνετε αρκετά υγρά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Έτσι θα γλιτώσετε την αφυδάτωση και πιθανές καρδιακές παθήσεις που ενδεχομένως να προκληθούν από την άσκηση σε υψηλές θερμοκρασίες. Το νερό είναι ιδανικό για άσκηση μέχρι και μιάμιση ώρα, όμως αν σκοπεύετε να προπονηθείτε περισσότερο τότε καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και κάποιο ενεργειακό ποτό με ηλεκτρολύτες. Θα αυξήσει την αντοχή σας και θα σας προστατέψει από τυχόν κράμπες.

Σε σχέση με τις ασκήσεις:

Όχι υπερβολικές εντάσεις.

Κάντε οπωσδήποτε διάλειμμα.

Όχι πολλά βάρη.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024