Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ντροπή» ο ουγγρικός νόμος που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Ντροπή» ο ουγγρικός νόμος που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τους αρμόδιους επιτρόπους να γράψουν επιστολή προς τις ουγγρικές αρχές εκφράζοντας την ανησυχία πριν το νομοσχέδιο τεθεί σε εφαρμογή..

«Ντροπή» χαρακτήρισε το νόμο της Ουγγαρίας που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ερωτηθείσα σχετικά κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βέλγο Πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κρόο για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Βελγίου.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζήτησε από τους αρμόδιους επιτρόπους να γράψουν επιστολή προς τις ουγγρικές αρχές εκφράζοντας την ανησυχία πριν το νομοσχέδιο τεθεί σε εφαρμογή..

«Αυτός ο νόμος ξεκάθαρα κάνει διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και είναι αντίθετο στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα», ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Δεν κάνουμε συμβιβασμούς», τόνισε και προσέθεσε: «Θα χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της Κομισιόν για να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει εγγύηση για τα δικαιώματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών όποιος κι αν είναι κάποιος, όπου κι αν μένει».

Στο στόχαστρο σειρές, βιβλία, ταινίες

Η Ουγγαρία υιοθέτησε νόμο που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, προκαλώντας την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Η τροπολογία εγκρίθηκε από 157 βουλευτές κατά την διάρκεια συνεδρίασης που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο νέος νόμος που απαγορεύει την «προβολή και προώθηση της ομοφυλοφιλίας» μεταξύ των ατόμων κάτω των 18 ετών παραβιάζει σαφώς τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας πριν από τις συνομιλίες με τους 27 ομολόγους της στην ΕΕ, εκφράζοντας βαθιές ανησυχίες ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία παραβιάζουν το κράτος δικαίου καταπατώντας ελευθερίες δικαστηρίων, ακαδημαϊκών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, ενώ ελέγχονται για περιορισμούς των δικαιωμάτων των γυναικών, των μεταναστών και των μειονοτήτων.

«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Καταδίκη από την ΕΕ

Η Γερμανία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Γαλλία και η Ιρλανδία ήταν μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδίκασαν την Ουγγαρία, επίσης κράτος-μέλος, την Τρίτη για νέο νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, καθώς το μπλοκ επικεντρώθηκε ξανά στις δημοκρατικές εκτροπές στη Βουδαπέστη και τον εθνικιστικό σύμμαχό της, τη Βαρσοβία.

Το Βέλγιο, η Ολλανδια και το Λουξεμβούργο συνέταξαν μια κοινή δήλωση που καταδικάζει τις τελευταίες νομικές αλλαγές υπό τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ως «παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης και μια κατάφωρη μορφή διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024