Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Λιγότερο από μήνα έχουν οι Ευρωπαίοι για να υποβάλουν αίτηση άδειας παραμονής στη Βρετανία

Brexit: Λιγότερο από μήνα έχουν οι Ευρωπαίοι για να υποβάλουν αίτηση άδειας παραμονής στη Βρετανία

Οι δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες που μένουν στη Βρετανία καλούνται να διευθετήσουν εντός 28 ημερών το καθεστώς παραμονής τους. Σε άλλη περίπτωση κινδυνεύουν με απώλεια δικαιωμάτων στην υγειονομική περίθαλψη και την απασχόληση

Τα «απόνερα» του Brexit χρειάζεται να αντιμετωπίσουν δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες που καλούνται να τακτοποιήσουν το καθεστώς παραμονής τους.

Πολλοί από αυτούς θα λάβουν ειδοποίηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με την οποία θα ενημερώνονται ότι αν δεν προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα κινδυνεύσουν με απώλεια των δικαιωμάτων τους στην υγειονομική περίθαλψη και την απασχόληση.

Η προθεσμία για τους Ευρωπαίους πολίτες θα διαρκέσει για 28 ακόμα μέρες.

Η Βρετανία έχει ήδη διευθετήσει 5,6 εκατομμύρια αιτήσεις από Ευρωπαίους, ενώ ορισμένες εξ αυτών ήταν επαναληπτικές. Καθυστέρηση υπάρχει για την επεξεργασία 400.000 αιτήσεων. Το εγχείρημα θεωρείται τεράστιο. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει 1,5 εκατομμύρια κλήσεις βοήθειας και 500.000 αιτήματα μέσω ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας.

Για τις αιτήσεις που η επεξεργασία θα καθυστερήσει, η κυβέρνηση θα εκδώσει ένα «πιστοποιητικό αίτησης», με το οποίο οι αιτούντες θα αποδεικνύουν το δικαίωμα πρόσβασης σε εργασία ή σε ενοικίαση, όπως και στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Παράλληλα, οι αρχές θα επιδιώξουν να επικοινωνήσουν με όσους δεν έχουν υποβάλλει αίτηση, προκειμένου να τους καθοδηγήσουν και στόχος είναι η συνεργασία και η στήριξη στην εκ νέου υποβολή αίτησης.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024