Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας

Γαλλία: Ο πρόεδρος Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς οι δύο ηγέτες συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν λογόφερε με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς οι δύο ηγέτες συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών.

«Ο πρόεδρος είπε πως η Τουλούζη και το Παρίσι είναι μέρος μιας ενιαίας γεωγραφικής περιοχής και πως η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε ένα νησί», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph σύμφωνα με το οποίο ο Μακρόν υπαινίχθηκε πως η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι τμήμα του ΗΒ.

«Ο πρόεδρος θέλει να υπογραμμίσει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και πως δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοιου είδους σύγκριση», ανέφερε το Ελιζέ.

«Υπενθύμισε (στον Τζόνσον) πως η έξοδος του ΗΒ από την ΕΕ είναι μια βρετανική απόφαση και πως πρέπει να μείνουμε στον λόγο που έχει δοθεί», ανέφερε το Ελιζέ. «Ο πρόεδρος κατηύθυνε στη συνέχεια τη συζήτηση πίσω στα θέματα-κλειδιά της G7».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024