Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρβιτσιώτης για ΛΟΑΤΚΙ: Η Ελλάδα συνυπογράφει την κοινή δήλωση κατά της Ουγγαρίας - Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ

Βαρβιτσιώτης για ΛΟΑΤΚΙ: Η Ελλάδα συνυπογράφει την κοινή δήλωση κατά της Ουγγαρίας – Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» δήλωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης. Είχε προηγηθεί δήλωση του Ν. Ηλιόπουλου που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε να υπογράψει τη δήλωση 13 χωρών κατά της Ουγγαρίας

Η Ελλάδα συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο της Ουγγαρίας που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ανεπαρκείς εξηγήσεις

«Η Ελλάδα μετά τις ανεπαρκείς εξηγήσεις της Ουγγαρίας στο χθεσινό συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συνυπογράφει την κοινή δήλωση των χωρών που ζητούν δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον νόμο που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Η ξεκάθαρη θέση που πήραμε στο χθεσινό συμβούλιο σήμερα αποτυπώνεται και στην συνυπογραφή της σχετικής κοινής δήλωσης».

Ανοχή στην βαρβαρότητα

Είχε προηγηθεί της δήλωσης Βαρβιτσιώτη ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση 13 χωρών κατά των διακρίσων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ουγγαρία και έκανε λόγο για ανοχή της ΝΔ στην βαρβαρότητα.

«Μένουμε Ουγγαρία! Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε την κοινή δήλωση κατά των διακρίσεων σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα που εφαρμόζει η Ουγγαρία του Όρμπαν.

»Την δήλωση κατά του στιγματισμού και της στοχοποίησης που δέχεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ουγγαρία υπέγραψαν 13 χώρες μέλη της Ε.Ε.

»Το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι. Η ΝΔ διάλεξε για άλλη μια φορά η χώρα μας να είναι με την λάθος μεριά της ιστορίας» έγραψε στο facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024