«Δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζεται στα ψέματα και τη λάσπη για να καλύψει τις αποτυχίες της, αφού προσπαθεί να 'περάσει' το κοινωνικό και οικονομικό της πρόγραμμα - από το νέο εργασιακό με τα απλήρωτα 10ωρα και τον πτωχευτικό κώδικα, μέχρι το τζογάρισμα στην κοινωνική ασφάλιση», τόνισε σε συνέντευξή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Κυβερνητική ευθύνη το αίσθημα ανασφάλειας – Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζεται στα ψέματα και στην λάσπη για να καλύψει το πολιτικό του πρόγραμμα»

Για την έκρηξη της «ανασφάλειας στην ελληνική κοινωνία ευθύνεται η κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο TRT TV και υπενθυμίζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO, που ανέδειξε ότι «πριν τρία χρόνια, η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ένιωθε μεγαλύτερη ασφάλεια».

«Οι αποτυχίες του κ. Χρυσοχοΐδη στα θέματα της ασφάλειας είναι αποτυχίες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, που εργαλειοποίησε τα ζητήματα αυτά με χυδαίο τρόπο από την πρώτη στιγμή», δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Και προσέθεσε: «Βέβαια, δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζεται στα ψέματα και τη λάσπη για να καλύψει τις αποτυχίες της, αφού προσπαθεί να ‘περάσει’ το κοινωνικό και οικονομικό της πρόγραμμα – από το νέο εργασιακό με τα απλήρωτα 10ωρα και τον πτωχευτικό κώδικα, μέχρι το τζογάρισμα στην κοινωνική ασφάλιση».

Υπογραμμίζοντας τα παραπάνω, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «μέσα σε 50 ημέρες, είχαμε 5 μαφιόζικες δολοφονίες στην Αττική, ενώ ο Χρ. Παππάς της Χρυσής Αυγής παραμένει ελεύθερος».

«Ο νόμος της συνεπιμέλειας μπορεί να ενθαρρύνει την ενδοοικογενειακή βία»

Σχετικά με τα περιστατικά έμφυλης βίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «είναι ευθύνη της πολιτείας να φτιάξει ένα πλαίσιο δικαιωμάτων, που θα πολεμά την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, ειδικά τώρα, όταν η πανδημία και ο εγκλεισμός την έκαναν χειρότερη».

Επεσήμανε, ωστόσο, πως δεν είναι μόνο η πανδημία και προσέθεσε: «Είναι και οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως ο νόμος για τη συνεπιμέλεια που, σύμφωνα με την ειδική έκθεση ερευνητών του ΟΗΕ, μπορεί να ενθαρρύνει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, και το γεγονός ότι η Αστυνομία παραμένει ανεκπαίδευτη στο να διαχειρίζεται τέτοια περιστατικά». Παράλληλα, τόνισε πως «πρέπει να ενισχυθούν οι αρμόδιες δομές, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το δίκτυο καταγγελιών για κακοποιημένες γυναίκες».

Σχετικά με την κύρωση των μνημονίων στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Νάσος Ηλιόπουλος εκτίμησε πως «αν η κύρωση είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα, δεν θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα τώρα».

«Αν η γραμμή της ΝΔ είναι ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εξασφαλίζει πως η γειτονική μας χώρα θα λέγεται ‘Βόρεια Μακεδονία’, το ερώτημα είναι τι έχει κάνει η κυβέρνηση για να θωρακίσει τη συμφωνία αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, ο κ. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «αμηχανία στην κυβέρνηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, λόγω των εσωκομματικών της ΝΔ, αμηχανία που πληρώνει η χώρα».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr