Κερκόπορτα για γενικευμένη εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο ασφαλιστικό σύστημα «ανοίγει η κυβέρνηση» με το νομοσχέδιο για τις επικουρικές, υποστηρίζει η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

«Η επίθεση της κυβέρνησης Μηστοτάκη στην κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται και εντείνεται», αναφέρει σε δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με το σημερινό υπουργικό συμβούλιο και την ανακοίνωση του νομοσχεδίου για την επικουρική ασφάλιση.

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει πως η κυβέρνηση, «μετά το αντεργατικό νομοσχέδιο, σήμερα ανακοίνωσε σχέδιο νόμου για την επιβολή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην επικουρική ασφάλιση».

Και προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι υλοποιεί το εκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Μόνο που, όταν η Αυγή, προεκλογικά, είχε αποκαλύψει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και την εφαρμογή του συστήματος ‘Πινοσέτ’, τότε η ΝΔ το είχε κατηγορηματικά διαψεύσει», τονίζει χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως πρόκειται για «άλλο ένα μεγάλο ψέμα της ΝΔ προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος και θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «η αντιμεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση αναιρεί τον χαρακτήρα του δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος και τον διανεμητικό του χαρακτήρα και καταλύει την βασική αρχή της ‘αλληλεγγύης των γενεών’», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μία βίαιη αναδιανομή προς όφελος λίγων και ισχυρών ιδιωτικών συμφερόντων, εις βάρος των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των εργαζομένων, καθώς και των νέων, που καταδικάζονται από αυτή την κυβέρνηση σε εργασιακή και ασφαλιστική επισφάλεια».

Εν μέσω πανδημίας και βαθειάς κρίσης, αναφέρει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, «η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει το δημόσιο συμφέρον και επιβαρύνει τους φορολογούμενους με το τεράστιο κόστος της μετάβασης δεκάδων δισ. ευρώ, προκειμένου να παραχωρήσει την επικουρική ασφάλιση και να εξασφαλίσει τεράστια κέρδη σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αποστερώντας τους πόρους του προϋπολογισμού από τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, της πραγματικής οικονομίας και του κοινωνικού κράτους. Ταυτόχρονα, ανοίγει την πόρτα για μελλοντική συνολική ασφαλιστική αναδιάρθρωση με την γενικευμένη εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος».

Και καταλήγει πως η κυβέρνηση θα βρει την αξιωματική αντιπολίτευση «αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή και στην κοινωνία, μαζί με τη μεγάλη πλειονότητα του λαού».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr