Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γλυκά Νερά: Η ανατρεπτική πληροφορία για τον συζυγοκτόνο - Το σπίτι στη Σούδα και το «θέατρο» στους αστυνομικούς

Γλυκά Νερά: Η ανατρεπτική πληροφορία για τον συζυγοκτόνο – Το σπίτι στη Σούδα και το «θέατρο» στους αστυνομικούς

Η καταλυτική πληροφορία του Κατερινόπουλου για τον πιλότο - Το θέατρο των 37 ημερών, οι ερωτήσεις των αστυνομικών και οι «ανησυχίες» του συζυγοκτόνου.

Νέα ερωτήματα γεννιούνται όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, τόσο για τον τρόπο που έδρασε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και σκότωσε την σύζυγό του την 20χρονη Καρολάιν, όσο και αν υπήρξε εμπλοκή άλλου προσώπου στο στυγερό έγκλημα.

Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά κάθε στοιχείο που «πέφτει στο τραπέζι», ώστε να καταλήξουν με σιγουριά αν πρόκειται περί μιας απλής υπόθεσης ανθρωποκτονίας ή αν κρύβεται και κάτι άλλο από πίσω, ενδεχόμενο που ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος αφήνει να εννοηθεί σε δημόσιες παρεμβάσεις του.

Ο κ. Κατερινόπουλος ήταν ο πρώτος που έβαλε στο κάδρο τον πιλότο, λίγες ώρες μετά το στυγερό έγκλημα, κάνοντας λόγο για ύποπτες κινήσεις και αφήγημα που δεν πείθει.

«Κανείς δεν σκοτώνει για τη ζήλια. Υπήρξε σχεδιασμός», υποστήριξε, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι ο 32χρονος πιλότος εμπλεκόταν σε παράνομες ενέργειες για τις οποίες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η 20χρονη Καρολάιν γνώριζε και διαφωνούσε.

Το μυστήριο με το σπίτι στη Σούδα

Την ίδια στιγμή νέες διαστάσεις στις έρευνες έχει δώσει και ένα νέο στοιχείο, στο οποίο αναφέρθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ο κ. Κατερινόπουλος και το οποίο αφορά ένα ταξίδι στην Κρήτη και την ενοικίαση ενός σπιτιού σε περιοχή του νησιού.

«Υπάρχει κι άλλο ερώτημα… Ποιος από το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, κοντά στις 10 Απρίλη, και είδε και σπίτι για να νοικιάσει στην Σούδα και για ποιον λόγο; Είναι κάτι αυτό, πιστεύω θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πληροφορία πάρα πολύ καλή, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση. Ήταν ο άνδρας, ήταν η γυναίκα; Ήταν μόνοι τους; Ήταν με παρέα;», αναρωτήθηκε με νόημα.

«Δεν λέγεται αυτό»

Ο ταξίαρχος ε.α. κάνει ξεκάθαρα λόγο για ύπαρξη και ηθικού αυτουργού ή ηθικών αυτουργών, σημειώνοντας ότι υπάρχει και «δεύτερη κουρτίνα» στο έγκλημα. Σε παρέμβασή του στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha, υπογράμμισε πως εξετάζονται διεξοδικά δύο νέες πληροφορίες.

«Η μία αφορούσε επιστήμονα τον οποίο επισκέπτονταν και η δεύτερη δεν είναι για τον αέρα, έλεγε συγκεκριμένα πράγματα. Το τρίτο βασικό στοιχείο ήταν η γλώσσα του σώματος αυτού του ανθρώπου. Αυτά με οδήγησαν στο να είμαι σίγουρος 100% ότι είναι αυτός και είπα από το πρώτο βράδυ να μπουν όλα στο κάδρο. Είπα ότι όλοι είναι ύποπτοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας κάνει σαφές πως «η υπόθεση δεν τελείωσε. Συνελήφθη ένας άνθρωπος, ομολόγησε. Ο ανακριτής έχει δουλειά και αν χρειαστεί τη συνδρομή της αστυνομίας μπορεί να τη ζητήσει νομιμότατα. Μπορεί να υπάρχει συνεργός σε άλλα επίπεδα, σε άλλες φάσεις» πρόσθεσε. «Να μην μένουμε σε μια ζηλοτυπία και ένα καβγαδάκι», τόνισε.

Και πρόσθεσε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Εδώ υπάρχει ουρά και πρέπει οι Αρχές να φτάσουν στο τέρμα, να δουν και την δεύτερη κουρτίνα που υπάρχει πίσω από αυτό το έγκλημα. Η πρώτη κουρτίνα είναι πιάσαμε τον δράστη, θα μπει φυλακή. Δεύτερη κουρτίνα υπάρχει; Η άποψη μου είναι ναι. Και πόσοι εμπλέκονται; Όχι στη δολοφονία -στη δολοφονία αυτός είναι ο δράστης- αλλά σε άλλο σύστημα το οποίο τον οδήγησε στην δολοφονία της συζύγου του για άλλους λόγους.»

Και συνέχισε λέγοντας: «Σε ένα βαθμό μιλάμε για ηθικό αυτουργό για το θέμα της ανθρωποκτονίας, αλλά και ηθικούς αυτουργούς άλλων εγκληματικών πράξεων που πιθανόν να γνώριζε η άτυχη Καρολάιν ενώ δεν έπρεπε να γνωρίζει και θα έπρεπε να της κλείσουν κάποιοι το στόμα… Λογικά πρέπει να υπάρχει συνέχεια».

Δικηγόρος πιλότου: Δεν υπήρχε τρίτο πρόσωπο

Πάντως, ο δικηγόρος του καθ’ ομολογία συζυγοκτόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ανέφερε στο MEGA ότι δεν υπήρξε συνεργός ούτε ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα.

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα ήταν ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο. Και δεν υπήρξε και ο οποιοσδήποτε συνεργός. Δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που πυροδότησαν την πράξη του», συνέχισε ο ίδιος.

«Αύριο θα εμπλουτίσουμε την ήδη υπάρχουσα προανακριτική κατάθεση. Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και έγγραφα που θα δείξουν την κατάσταση που επικρατούσε μεταξύ του ζευγαριού σε παρελθόντα χρόνο. Το ημερολόγιο του θύματος αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Είναι στα πρώτα έγγραφα που η ίδια η αστυνομική αρχή διαβίβασε. Είναι αξιοποιήσιμο ανακριτικό υλικό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ακραία κατάσταση με ακραίες συνθήκες. Είτε μιλάμε για το ημερολόγιο, είτε για τις καταθέσεις των μαρτύρων, είτε η ίδια η απολογία, όλα αυτά συνθέτουν το υλικό της δικογραφίας. Το ημερολόγιο θα αξιοποιηθεί, θα το αναδείξουμε, είναι και αυτό ένα από τα στοιχεία», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Ερωτηθείς για ύπαρξη τρίτου προσώπου ο ίδιος είπε πως με βάση την δικογραφία δεν υπήρχε κανένα τρίτο πρόσωπο ούτε διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο.

Τι έλεγε στους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ – Οι εφιάλτες και το παρασκήνιο της ομολογίας

«Χίλια πρόσωπα» παρουσίαζε στους αστυνομικούς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, προκειμένου να κρύψει ότι ήταν αυτός που έβαλε τέλος στη ζωή της άτυχης Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Όπως αποκάλυψε το OPEN, ο 32χρονος πιλότος είχε συζητήσει με τον αστυνομικό στον οποίο τελικά ομολόγησε, τις «φήμες» ότι εκείνος είναι ο δολοφόνος.

Ακούγοντας την εκδοχή αυτή, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απαντούσε τότε: «Ο κόσμος λέει τα δικά του. Εγώ, έχω να μεγαλώσω ένα παιδί. Τι θα κάνω; Θα αρχίσω τις μηνύσεις και τις αγωγές;».

Κομβικό σημείο στην αλλαγή συμπεριφοράς του Αναγνωστόπουλου φέρεται να αποτέλεσε η κατάθεση της «ψυχολόγου» με τον ίδιο να διαμαρτύρεται έντονα λέγοντας «πώς είναι δυνατόν η ψυχολόγος να δίνει συνεντεύξεις για εμένα και την Καρολάιν;».

Από εκεί και πέρα ο 33χρονος εμφανιζόταν πολύ περισσότερο εκνευρισμένος όταν μιλούσε με τους αστυνομικούς αφήνοντας υπονοούμενα πως μπορεί να ήταν αυτοί που διέρρεαν τα προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της Καρολάιν.

Όταν, όμως, τελικά «έσπασε» μπροστά στα συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του που παρουσιάστηκαν από τους αστυνομικούς, ο δολοφόνος της Καρολάιν υπογράφοντας την ομολογία του φέρεται να τους είπε «όλες αυτές τις ημέρες έβλεπα εφιάλτες. Είχα τύψεις. Η Καρολάιν ερχόταν στον ύπνο μου…».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αναγνωστόπουλος ρωτάει τους αστυνομικούς για την υγεία της κόρης του ενώ δείχνει να τον ενδιαφέρει και η εικόνα που έχει σχηματίσει η κοινή γνώμη για τον ίδιο.

«Τι λένε έξω για μένα;» φέρεται να ρώτησε τους αστυνομικούς ο δολοφόνος.

Εξαφάνισε ακόμα και τις βέρες

Ακόμα και τα κοσμήματα της δολοφονημένης από τον ίδιο γυναίκας του εξαφάνισε, κρύβοντάς τα στο ντεπόζιτο της μηχανής του ο 32χρονος πιλότος.

Στους αστυνομικούς είχε πει ότι δήθεν οι ληστές, εκτός από τα χρήματα που πήραν, τα οποία βρήκαν μέσα σε ένα κουτί παιχνιδιών, από το σπίτι έλειπαν και τα κοσμήματα της γυναίκας του.

Η αλήθεια όμως ήταν, όπως μάλιστα ο ίδιος ομολόγησε, ότι πήρε τις βέρες τους, ένα δαχτυλίδι της Καρολάιν κι ένα μενταγιόν και τα έβαλε αρχικά στο ντεπόζιτο της μηχανής του και λίγες ημέρες αργότερα τα έβγαλε και τα πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών κοντά στο σπίτι, στα Γλυκά Νερά.

Μάλιστα, όπως είπε, φορούσε γάντια, για να μην αφήσει αποτυπώματα και κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών που θα έκαναν έρευνα αργότερα, μετά την καταγγελία του για τους δήθεν ληστές.

Οι βέρες τους ήταν, όπως είπε, στο σαλόνι, μέσα σε ένα κουτί μαζί με το δαχτυλίδι και το μενταγιόν και δεν δίστασε ούτε στιγμή, όχι μόνο να πάρει και να τα κρύψει στο ντεπόζιτο, αλλά μετά να τα πετάξει και στα σκουπίδια.

Χρήματα, έτσι κι αλλιώς, στο σπίτι δεν υπήρχαν κι αποφάσισε να εξαφανίσει κι αυτά τα λίγα κοσμήματα, για να κάνει ακόμη πιο πιστευτή την ιστορία του.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024