Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση σε Μητροπολίτες: Ποιος είναι ο δράστης

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Ποιος είναι ο δράστης

Εφτά Μητροπολίτες, ένας αστυνομικός φρουρός και δύο δικηγόροι δέχτηκαν επίθεση από καυστικό υγρό από ιερέα. Προγραμματισμένο ήταν συνοδικό δικαστήριο όπου και θα αποφασιζόταν η καθαίρεσή του

Επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν για καθαίρεση δέχθηκαν Μητροπολίτες και ένας φύλακας της Μονής Πετράκη στο Κολωνάκι, καθώς και άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ο συγκεκριμένος ιερέας δικαζόταν για υπόθεση ναρκωτικών. Το συνοδικό δικαστήριο που ήταν σε εξέλιξη, θα αποφάσιζε την καθαίρεση του ιερέα  ο οποίος υπάγεται στη Μονή Βέροιας και Ναούσης.

Όπως φαίνεται από την παρακάτω κλήτευση, το συγκεκριμένο δικαστήριο δίκαζε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Το συνοδικό δικαστήριο είχε αναβληθεί στις 11 Μαΐου 2021 και εκδικάστηκε σήμερα.

Οι έξι Μητροπολίτες αποτελούσαν τη σύνθεση Συνοδικού Δικαστηρίου το οποίο εξέτασε υπόθεση με ιερέα. Πρόκειται για μια διαδικασία παράλληλη με την Διαρκή Ιερά Σύνοδο που είχε ξεκινήσει σήμερα.

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δουν αν πρόκειται για βιτριόλι ή κάποιο άλλο υγρό.

Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας έβγαλε ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως ο δράστης δεν κατόρθωσε να διαφύγει, αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του ανέφερε:

“Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία”, είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Και συνέχισε: “Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητα του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας”.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024