Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ιερέας που έχασε την 14χρονη κόρη του - Καταγγέλλει ιατρικό λάθος

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ιερέας που έχασε την 14χρονη κόρη του – Καταγγέλλει ιατρικό λάθος

«Αντί να είμαι στην Εκκλησιά μου, της Πεντηκοστής, θρηνώ στο σπίτι μου το παιδί μου»

Ανείπωτη τραγωδία δυστυχώς εκτυλίχθηκε στην Επανομή Θεσσαλονίκης, όπου και ο ιερέας Βησσαρίων Καντούνης, καταγόμενος από την Κατούνα, έχασε την 14χρονη κόρη του από Ιατρικό λάθος όπως ο ίδιος καταγγέλλει.

Από τους πιο αγαπητούς Iερείς στην περιοχή, ο π. Καντούνης υπήρξε για διάστημα περί τα τρία έτη εφημέριος στη Στάνου Αμφιλοχίας.

Το τελευταίο διάστημα το ποίμνιό του είναι στην Επανομή της Θεσσαλονίκης. Απευθύνθηκε σε γνωστό Ιατρικό Κέντρο για την κόρη του, στην οποία θα τοποθετούσε ιδιώτης γιατρός γαστρικό δακτύλιο για να αντιμετωπίσει προβλήματα παχυσαρκίας που αντιμετώπιζε.

Όπως όμως καταγγέλλει ο Ιερέας, ο γιατρός τοποθέτησε τον δακτύλιο λανθασμένα και το κοριτσάκι αφού πέρασε δύο ημέρες με ισχυρούς πόνους και χωρίς να λαμβάνει καμία φαρμακευτική αγωγή, κατέληξε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αύριο Δευτέρα στις 16:00 μ.μ στον ιερό ναό Κοιμήσεως Επανομής Θεσσαλονίκης.

Σπαράζει καρδιές ο ιερέας πατέρας της 14χρονης

Μιλώντας στο PolitisPress ο πατέρας Βησσαρίωνας σπαράζει καρδιές. «Δεν έχω πρόβλημα με τη διοίκηση και το νοσοκομείο, το πρόβλημά μου είναι ο γιατρός, ο οποίος δεν πρέπει να ξαναχειρουργήσει, να ακουμπήσει άνθρωπο», αναφέρει μέσα σε λυγμούς, μιλώντας για το χαμό της κόρης του.

«Ποιος το περίμενε, πήγαμε να βοηθήσουμε το παιδί μας και τώρα το θάβουμε, 14 χρονών. Ήταν παχύσαρκο, όπως κι άλλα παιδιά. Είδαμε ότι δυσκολεύεται, κοριτσάκι κιόλας στην εφηβεία, λέμε Γωγώ μου να κάνουμε μία επέμβαση. Μου λέει “ναι μπαμπά μου να κάνουμε κάτι να μην πονάει πολύ”. Το πιο εύκολο σε αποθεραπεία είναι ο γαστρικός δακτύλιος.

Μπαμπά θα μπω στο χειρουργείο, δεν θα φοβηθώ

Βρήκαμε έναν γιατρό, καλόν μας τον είπανε, καλός είναι ο άνθρωπος. Εξέτασε το παιδί μας, το ζύγισε το παιδί μας το μέτρησε, είναι επικίνδυνο; Όχι μας είπε. Θα πίνει μία εβδομάδα υγρά, σούπες και θα επιστρέψει στις δραστηριότητές της. Μετά από μία εβδομάδα είπε θα έκανε γυμναστική. Μετά από δύο μέρες το πήραμε το παιδάκι μας στο σπίτι, ούτε αντιβίωση του έδωσε, μόνο παυσίπονα αναβράζοντα μας είπε να του δίνουμε. Και είχε κάνει το παιδάκι μας διάτρηση στομάχου εκεί που μπήκε το δαχτυλίδι. Πώς λέγεται αυτό; Ιατρικό λάθος. Κι αν ο γιατρός δεν ήθελε να σκοτώσει, που δεν ήθελε να σκοτώσει, το σκότωσε το παιδί μας αυτό το λάθος. Και εμείς τώρα είμαστε με τρία παιδιά, όχι με τέσσερα. Ένα αστέρι..

Με χαρά μου έλεγε μπαμπά θα μπω στο χειρουργείο να δω πως είναι, δε θα φοβηθώ γιατί εγώ θέλω αν διαβάσω να πάω στα παραϊατρικά να βοηθάω κόσμο, μπαμπά μου το ένα, μπαμπά μου το άλλο… Είναι δύσκολο πολύ.

Τρίτη έγινε η εγχείρηση, Τετάρτη βγήκαμε από το ιατρικό κέντρο, Παρασκευή την πήγαμε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο, διότι αντιληφθήκαμε ότι έχει ταχυκαρδία. Έλιωνε μέσα, το γαστρικό υγρό είχε γεμίσει την κοιλιά, έκαιγε τα πάντα. Πήραμε το γιατρό δύο φορές, μας είπε δώστε παυσίπονο, μας καθησύχασε.

Δεν έχω πρόβλημα με τη διοίκηση και το νοσοκομείο, το πρόβλημά μου είναι ο γιατρός, ο οποίος δεν πρέπει να ξαναχειρουργήσει, να ακουμπήσει άνθρωπο.

Στο ίδιο νοσοκομείο το πήγαμε το παιδί, του έκαναν ανάταξη, το ανέλαβε ένας καταπληκτικός γιατρός που μας προειδοποίησε ότι έχει γίνει ζημιά και πρέπει να είμαστε δυνατοί. Αντί να είμαι στην Εκκλησιά μου, της Πεντηκοστής, θρηνώ στο σπίτι μου. Αχ αδελφέ μου τι να σου πω…».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024